14. jun 2018.14. jun 2018.
Trenutak uhvaćen u večnosti
Izložba fotografija Duh prirode i nasleđa

Trenutak uhvaćen u večnosti

U Galeriji Biblioteke šabačke protekle nedelje je svečano otvorena izložba Duh prirode i nasleđa „Olje Simović“, pobednice Foto-konkursa "Sa knjigom u ruci". Osnovna ideja i cilj Konkursa, bio je da učesnici zabeleže trenutak uživanja u stranicama svoje omiljene knjige. Kao nagradu za osvojeno prvo mesto, autorka je dobila priliku da organizuje samostalnu izložbu u Biblioteci šabačkoj koja će biti otvorena do 20. juna 2018. godine.
- Konkurs je raspisan prošle godine u decembru, povodom obležavanja 170 godina postojanja Biblioteke i pristiglo je više od 120 radova iz cele Srbije. Kada je Olja pobedila, dogovor je bio da umesto fotoaparata kao nagradu dobije priliku da svoje radove predstavi kroz samostalnu izložbu u našoj Galeriji. Na obostrano zadovoljstvo, oduševljeno je prihvatila ideju – navela je direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović.
Pobednica kroz makrofotografiju traga za specijalnim delovima u životu oko nas kako bi uvideli lepotu sveta u kom živimo. Posebnu pažnju u svojim radovima posvetila je harmoniji prirode i kulturnom nasleđu Raške sa željom da kroz fotografije sačuva trenutak u večnosti.
Velika mi je čast što sam pobednica konkursa „Sa knjigom u ruci“, posebno što je konkurs bio raspisan povodom jubileja Bibilioteke šabačke. Veću draž za mene ima nagrada, jer nisam iz Šapca, dolazim iz Raške i na ovaj način kroz fotografije predstavljam svoj kraj. Nadam se da kada pogledaju izložbu Šapčani će poželeti da dođu i vide lepote Raške – istakla je Olja Simović.
Olja Simović je rođena 1968. godine u Raškoj. Osvajala je nagrade na Foto-konkursu Zavoda za zaštitu prirode i Foto-konkursu "Viki voli zemlju". Imala je osam samostalnih izložbi i učestvovala na preko 70 kolektivnih u zemlji i inostranstvu. Učesnik je Likovne kolonije u Novom Pazaru. Član je Foto-saveza Srbije, Foto-kino kluba Novi Pazar i Kluba likovnih umetnika Raška škola iz Raške.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa