14. jun 2018.14. jun 2018.
Promocija dobrih automobila, ali  i grada
ODRŽAN ČETVRTI BMW SKUP

Promocija dobrih automobila, ali i grada

“Smatramo da smo pored cilja skupa, promocije bezbedne vožnje i humanitarne akcije, mnoge posetioce upoznali i sa našim gradom i promovisali ime Šapca na mnogim auto-sajtovima, auto-magazinima i u saradnji sa drugim auto-klubovima i na taj način ga predstavili kao turistički centar”
Četvrti “BMNj skup” organizovan je u nedelju na Starom gradu, na prostoru bivše kasarne. Na najvećem moto skupu ljubitelja BMNj-a u Srbiji prisustovalo je više od 300 automobila i motocikala ove marke, a program je pratilo više hiljada posetilaca.
Vozači su se nadmetali u različitim veštinama, a najspretniji, kao i najlepši automobili dobili su priznanja. Organizatori “BMNj klub Šabac” i Turistička organizacija Šapca mogu samo da budu zadovljni dobro obavljenim poslom.
-Svi smo prezadovoljni. Bilo je bolje nego prošle godine. Došlo je mnogo više gostiju vozača, ali i posetilaca. Vreme je bilo savršeno, tako da je veliki broj porodica sa decom prisustvovao skupu. Imali smo goste iz Pule koji su sada prvi put bili uopšte u Srbiji. Nekoliko klubova je došlo iz Bosne, kao i naši ljudi iz Austrije i Nemačke. Za nas je veoma važno da se nije dogodio ni jedan incident. Sve ovo bi bilo veoma teško realizovati bez velike podrške TOŠ i naših sponzora, naveo je predsednik “BMNj kluba Šabac” Zoran Babić.
Skup promoviše i bezbednu vožnju. Ove godine sprovedena je akcija “Veži pojas”, a u šabačkom klubu ističu da njihov član ne može biti niko ko ne poštuje saobraćajne propise.
Orgnanizatori veruju da je na ovaj način i grad imao dobru promociju.
-Smatramo da smo pored cilja skupa, promocije bezbedne vožnje i humanitarne akcije, mnoge posetioce upoznali i sa našim gradom i promovisali ime Šapca na mnogim auto-sajtovima, auto-magazinima i u saradnji sa drugim auto-klubovima i na taj način ga predstavili kao turistički centar. Imali smo svesrdnu pomoć TOŠ-a i Gradske uprave. Od početka sezone auto-skupova, možemo se pohvaliti da je ovo najveći događaj te vrste u Srbiji, rekao je Aleksandar Čokanović iz “BMNj kluba Šabac”.
TOŠ je dao veliku podršku i ovoj manifestaciji. Ovo je bio šesti veliki događaj u tri nedelje u čijoj organizaciji je TOŠ učestvovao.
-Veliki broj učesnika, dosta takmičarskih kategorija i zagarantovan dobar provod, doveli su veliki broj posetilaca na Stari grad. Ljubitelji starih i novih modela iz kolekcije BMNj promovisali su bezbednost u vožnji i poštovanje saobraćajnih pravila. Nije bio lak zadatak organizovati tri konceptualno slične manifestacije. Posebno nije lako kada se ovako nešto organizuje posle moto skupa i tjuning šoua, koji su imali veoma veliku posećenost. Veliki broj učesnika, gostiju, kao i uzbudljiva takmičenja, opravdala su očekivanja organizatora i potvrdila da ovakav vid manifestacije privlači veliku pažnju, rekao je direkot TOŠ Srđan Mitrašinović.
Članovi kluba godinama se bave humanitarnim radom. Ovog puta na skupu je pomoć sakupljana za malog Filipa Rikića obolelog od karcinoma na mozgu. Pored sredstava koja su prikupljena u kutiju namenjenu za tu svrhu, prihod od prodaje majica takođe je izdvojen za pomoć u lečenju petogodišnjeg dečaka.
Najbolji takmičari i vlasnici izložbenih automobila dobili su pehare za tri prva mesta. Takmičenje je organizovano u 10 kategorija. Pobednici u više kategorija bili su Saša Filipović iz Šapca iz BMNj kluba “M” i Sergej Naumović iz Beograda iz “BMNj kluba Srbija”.
Ulaz je sve i vozače i posetioce bio potpuno besplatan.

M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa