14. jun 2018.14. jun 2018.
OD KAONE DO GALEBA
Vojni penzioneri

OD KAONE DO GALEBA

Dve posete u jednom danu. Manastir Kaona – poseta za dušu i srce. Kompanija Galeb Grup – priča za sebe. Obe posete za pamćenje sve lepša od lepše. U Galebu poseta za nezaborav – gostoprimstvo, tehnologija firme, za goste pečenje za ručak. Na kraju zajednički snimak za dugovečno sećanje. Hvala svima
Prve subote u junu mesecu vojni penzioneri imali su programski vrlo uspešan i koristan izlet – posete istorijskom manastiru Kaona i kompaniji Galeb Grup. Oba posećena mesta potpuno su zadovoljila sve kriterijume posetilaca.
Iako su neki već bili ranije, Kaona je sve posetioce impresionirala svojim ambijentom, istorijskim značajem i izvanredno održavanom okolinom i svim drugim objektima. Mesto za odmor izmišljeno.
Poseta kompaniji Galeb Grup je priča za sebe. Sigurno je da mnogi Šapčani ne znaju šta imaju, šta je Galeb. Kod njih je sve za dugo pamćenje – od organizacije, stručnosti, ozbiljnosti, reda, discipline, rezultata.
Od početka na kapiji pa svo vreme provedeno u fabrici mašinski inženjer Milan Veselinović je, uz dokumentarni film o firmi, veoma stručno objasnio šta je Galeb od osnivanja do danas, uspesi i problemi, svetska saradnja sa mnogim zemljama na svim kontinentima, sadašnje stanje i budućnost.
Vojne penzionere, pored ostalog, najviše je impresionirala mašinska tehnika koja je, kažu sada jedna od najmodernijih u svetu, a u toku je montaža još nekih mašina, takođe najmodernije iz ove oblasti. To će im, očekuju, u mnogome još više i bolje unaprediti proizvodnju.
Domaćin se s pravom pohvalio pred vojnim penzionerima da sve što proizvedu ide na tržište, sve je stvoreno svojim rukama, mudrim poslovanjem i bez ičije pomoći. To potvrđuju i stotinak diploma i zahvalnica u sali gde primaju posetioce iz celog sveta.
Tokom predstavljanja firme rekoše da mogu da prime nove radnike raznih zanimanja koji hoće i mogu da se brzo uklope u njihov sistem rada – da su zainteresovani za ono što rade, da poštuju “kućni red” u svakom pogledu, da vole svoju firmu. Imaju primera da retki pojedinci, mladi malo teže ispunjavaju svoje radne obaveze.
Što se tiče novčanih primanja, razumeli smo, vrlo su pristojna prema radnom mestu i kvalifikaciji. Do sada se niko na to nije žalio.
Oni što običan posetilac firme, odmah od kapije može da uoči to je da po celom fabričkom krugu, u svim pogonima i administrativnim prostorijama svuda vlada izvanredan red, sve blista od reda i čistoće. U krugu nigde besposlenih radnika, sem “fabričke galame”, sve je na visokom nivou. U ovakvom ambijentu teško je biti loš i neuredan radnik. Zato i uspešno ispunjavaju sve svoje radne obaveze prema svima sa kojima posluju.
Na kraju poste Galebu pokazali su se i kao vrsni domaćini, vredni svake pohvale. Naime, za posetioce, za nas, pripremili su, pored ostalog, i pečenje za goste za ručak što je, čini se najveće iznenađenje što vojni penzioneri na mnogim sličnim posetama nigde nisu doživeli. Hvala im za ovako iznenađenje.
Gospodin Radoslav Veselinović, vlasnik firme, veći deo dvočasovne posete bio je sa gostima, odgovarao na mnoga pitanja, ljubazan u svakom pogledu, bez poteškoća jer je i on sada penzioner, proveo posetioce kroz sve fabričke pogone, davao brojne odgovore i objašnjenja i uvek bio raspoložen za razgovor. U tom stilu predložio je da se zajednički fotografišu, firmi i gostima za nezaboravno druženje i uspomenu na ovaj dan.
Po mišljenju vojnih penzionera učesnika ovih poseta ovo je do sada bio najbolji izlet po sadržaju, zanimljivosti, ljubaznosti domaćina i svemu drugom što je za prijatno sećanje.
Još jednom, u ime svih vojnih penzionera – hvala Kaoni, hvala Galeb Grupu.

Stevan Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa