14. jun 2018.14. jun 2018.
Udružimo se i vežbajmo zajedno
AKTIVNIJA SRBIJA U ŠAPCU

Udružimo se i vežbajmo zajedno

Sledeće subote, 23. juna, u 19 sati, Trg šabačkih žrtava u Šapcu će biti mesto održavanja projekta „Aktivnija Srbija“. Projekat je osmišljen kao masovni javni trening na kom će građani moći besplatno da vežbaju, informišu i posavetuju o principima zdrave ishrane i prednostima fizičke aktivnosti u prevenciji raznih bolesti.
U okviru programa koji ima jasno definisan cilj: „udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami“, učešće će uzeti stručnjaci iz različitih oblasti. Tačnije, naši sugrađani će moći da se posavetuju sa nutricionistima, profesorima fizičkog vaspitanja, priznatim sportistima, doktorima specijalistima.
Projekat „Aktivnija Srbija“ ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja. Naime, u poslednjih nekoliko godina rađena su istraživanja koja su rezultirala poražavajućim saznanjem: čak 65 odsto građana Srbije se ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću. Istraživanje je u fokus stavilo adolescente, kod kojih je, na žalost, gojaznost sve prisutnija, a samim tim i pojava dijabetesa. Građani Srbije zbog fizičke neaktivnosti obolevaju od hroničnih oboljenja u većem procentu nego u zemljama regiona.
Program „Aktivnija Srbija“ će u Šapcu biti organizovan u saradnji sa Gradskim bazenom, H2O Trening i Med Spa Centrom, uz podršku Grada Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa