14. jun 2018.14. jun 2018.
PRVO MESTO NA AGRONOMIJADI
U GRADSKOJ KUĆI ODRŽAN PRIJEM ZA NAJBOLjE

PRVO MESTO NA AGRONOMIJADI

Visoka poljoprivredna škola strukovnih studija u Šapcu, učestvovala je na Agronomijadi na Srebrnom jezeru gde je osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu. Tim povodom Goran Stojićević, pomoćnik gradončelnika Šapca za obrazovanje, orgnizovao je za nagrađene studente prijem u Gradskoj kući.
Škola se takimičila sa petnaest fakulteta i dve visoke škole iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Dvadeset i jedan student, učestvovao je u raznim sportskim takmičenjima i kvizovima znanja iz oblasti poljoprivrede, a osim njih školu su prestavljali profesor Dejan Grujić i asistenti Tamara Petković i Milan Glišić.
Studenti su osvojili veliki broj nagrada u konkurenciji sedamnaest fakulteta iz svih okolnih zemalja bivše Jugoslavije, te škola sa tradicijom od pedeset i osam godina, doživljava vrhunac svog rada.
- To govori da je škola ozbiljna sa stručnim kadrom, rukovodstvom i studentima kojih ima preko pet stotina i kojima želimo da omogućimo bolje uslove za rad. Tokom razgovora u Gradskoj kući, studenti su spomenuli da im nedostaju velika menza i bolji smeštajni kapaciteti, što ćemo se truditi da im obezbedimo. Nadam se da će nam na narednim takmičenjima doneti još mnogo pehara i na taj način unaprediti školu i grad – istakao je Goran Stojićević.
Kako ističe direktor Denko Stepić ovo je veliki uspeh i afirmacija našeg grada.
- Ono što je najznačajnije i najbitnije je da smo u kvizu znanja i naučne oblasti pobedili bez konkurencije. Devojka koja je to postigla može se smatrati moralnim pobednikom Agronomijade. Sledeće godine ona će se održati u Budvi, a nadamo se da će jednog dana i Šabac biti domaćin – naveo je direktor škole, profesor Denko Stepić i dodao da mu je veliko zadovoljstvo što im je Grad ukazao čast da fantastičan uspeh proslave u prelepom ambijentu Gradske kuće.
Osim toga što su studenti koji su predstavljali Visoku poljoprivrednu školu strukovnih studija u Šapcu pokazali izuzetnu volju, borbenost i istrajnost u osvajanju pehara i diploma, dostojno su predstavili Školu i svojim ponašanjem, zajedništvom i lepim druženjem.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa