14. jun 2018.14. jun 2018.
Triling za večnost
VATERPOLISTI ŠAPCA OKONČALI SEZONU

Triling za večnost

Klub je na sva tri “fronta” ostvario napredak u odnosu na prethodnu sezonu, a dosegao je i viši rang regionalnog takmičenja, kao i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona
Okončana je još jedna vaterpolo sezona, ali dok je statistički jedna u nizu, ova 2017/18. ostaće zabaležena u istoriji šabačkog vaterpola. U Šapcu traje, ime grada nosi i promoviše ga, treći tim Srbije, drugi tim u Kupu Srbije, učesnik jedne od četiri najbolje lige Evrope, Regionalne A1 lige i tim koji ima mogućnost nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ukoliko budžet kluba bude to mogao da iznese.
A1 LIGAŠI – DOSTIGNUĆE ZA ISTORIJU 1
Ko voli vaterpolo radovao se prilici da najveće timove bivše Jugoslavije, a samim tim i Evrope, gleda na malim ekranima. Predstojeće jeseni i proleća velikani će dolaziti u Šabac. Ne, neće igrati revijalne utakmice u kombinovanom sastavu, već zvanične prvenstvene u borbi za bodove u Regionalnoj A1 ligi. Kada je 2016. “Šabac” odlučio da se prijavi za A2 ligu bio je potpuna nepoznanica za region. Dok su se drugi pitali koji je to tim, Šapčani su postali “osveženje i hit” lige. Ostvarili su 11 uzastopnih pobeda, u nizu srušili tri šampiona Evrope (POŠK, Crvenu Zvezdu i Primorac), zauzeli vrh tabele i tek u poslednjem kolu poklekli u borbi za titulu. U novoj sezoni su imali već ulogu ekipe koja se ne sme potceniti, te je i svaka utakmica bila utoliko teža. Nije bilo velikog niza, ali jeste trijumfa kada je to neophodno. Zasluženo je izboren baraž, a tamo srušena “Budvanska Rivijera” ukupnim rezultatom 19:17. Pune tribine bazena u Budvi “šokirane” su prisustvivale slavlju “čivijaša” i plasmanu ovdašnje ekipe u jednu od četiri najkvalitetnije lige Evrope.
BARAŽ ZA A1 LIGU: ŠABAC – Budva 10:8; Budva – ŠABAC 9:9.
TREĆI U SRBIJI –
DOSTIGNUĆE
ZA ISTORIJU 2
Od povratka u Šabac, rukovodstvo kluba je nagovestilo “brzi napad” na vrh domaćeg vaterpola. Već u 2016. “Šabac” je sa samo jednim porazom bio prvi u Prvoj A ligi, kroz doigravanje za Evropu osigurao petu poziciju ukupno, a peterci su sprečili da već onda “čivijaši” dospeju među četiri najbolja tima. Leta 2017. ekipa je Super ligu okončala na četvrtoj poziciji, iza Partizana, Vojvodine i Crvene Zvezde, a sada je i tu načinjen korak više.
“Šabac” je zvanično treći tim u Srbiji, pozicija koja garantuje pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona!!! no ono što je posebno važno, to su trijumfi nad “Partizanom” (9:4) i “Vojvodinom” (13:9), po sebi istorijski, ali bitni i kao još jedan dokaz da više nema tima sa kojim Šapčani ne mogu da se nose i koga ne mogu da savladaju. Ovo je pomenutim pobedama prestalo da bude samo subjektivni utisak, postavši objektivna činjenica
KUP SRBIJE – DOSTIGNUĆE ZA ISTORIJU 3
Četvrtfinale Kupa dugo je figuriralo kao najveće dostignuće šabačkog vaterpola u najmasovnijem takmičenju. Pre tri sezone, Crvena Zvezda se provukla i petrcima srušila san ondašeg tima o nastupu na finalnom turniru. U sezoni 2016/17. “Šabac” je prvi put igrao na završnom turniru, no tu je zaustavljen u polufinalu od od istog rivala. Zime 2017. godine načinjen je korak više, a malo sportske sreće i konncentracije nedostajalo je da se ekipa popne na tron.
U derbiju četvrtfinala savladan je nekadašnji vicešampion Evrope, kragujevački “Radnički” 10:7. Dramu polufinala sa Nišlijama, odlučuju gol Repanovića za izjendačenje u poslednjim sekundama, a potom i odbrane kapitena Aleksića pri izvođenju peteraca za ukupnu pobedu. Finale je donelo meč sa najuspešnijim timom Srbije, “Partizanom”. Slave Beograđani 6:5, no lako je moglo biti i drugačije samo da je jedna od nekoliko stativa i prečki završila u mreži golmana šampiona Srbije.
ČETVRTFINALE: Šabac – Radnički (Kg) 10:7; POLUFINALE: Nais – ŠABAC 7:7 (posle 5m 9:10); FINALE: Partizan – ŠABAC 6:5
ISTORIJU “ISPISALI”
Zbirno posmatrano, Šapčani su odigrali 35 zvaničnih utakmica gde su ostvarili 23 pobede, četiri puta igrali nerešeno, a osam puta su poraženi. Gol razlika ekipe je 393:246 u svim takmičenjima.
Sa klupe i iz bazena, istorijski rezultat su gradili: Darko Aleksić, Aleksandar Eraković, Nikola Marković, Mihajlo Repanović, Nemanja Budurin, Petar Velkić, Nikola Car, Nika Šušijašvili, Marko Trkulja, Bojan Bogićević, Marko Ilić, Filip Tenžera, Aleksa Petrovski, Filip Cvetković, Dušan Popović, Georgi Meskhi, Veljko Savković, Veljko Ličanin, Ognjen Vasović, Šogo Kageta, Andrej Vukadinović. TRENERI: Goran Rađenović, Živislav Živanović, Mirsad Zajmović, odnosno asistent kod svakog od pomenutih Nemanja Ličanin.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa