21. jun 2018.21. jun 2018.
Kontinuirano čišćenje slivnika i kolektora
REDOVNE AKTIVNOSTI JKP
„VODOVOD ŠABAC“

Kontinuirano čišćenje slivnika i kolektora

Javno komunalno preduzeće „Vodovod Šabac“ svakodnevno čisti slivnike i kolektore po Šacu kako bi predupredilo probleme koji se javljaju usled velikih padavina.
Prema rečima direktorke „Vodovoda“ Daniele Lovrin Gavrilović, radi se o preventivnnim aktivnostima kako bi se sprečila izlivanja.
- Nedavno smo, naime, bili svedoci u ulici Dunavskoj i celom tom delu našeg grada da su bili problemi zbog velikih padavina. Ti problemi mogu da se trajno reše jedino izgradnjom novog kolektora koji treba da prođe kroz ulicu Leonarda Da Vinčija i da ide sve do ulice Štefice Kosijer. To je izuzetno velika investicija koju ne može da iznese samo naše preduzeće i tu, naravno, mora da se uključi grad – istakla je direktorka „Vodovoda“.
Rukovodstvo Vodovoda je voljno i spremno da u narednom periodu radi i na pripremanju konkursne dokumentacije kako bi konkurisali za projekte za evropske fondove imajući u vidu da je vrednost ove investicije više od milion evra.
- Dok ne budemo u mogućnosti da ove probleme naših sugrađana trajno rešimo, „Vodovod“ će konstantnim aktivnostima na čišćenju kolektora i slivnika pokušati, i verujem da će uspeti, preduprediti probleme koji mogu da zadese naše sugrađane – rekal je Lovrin Gavrilović.
Ona je još jednom apelovala na sugrađane da se odgovorno ponašaju prema slivnicima.
- Molim građane da ne bacaju sve što im padne na pamet u slivnike, jer naše preduzeće na dnevnom nivou već nekoliko meseci unazad, očisti oko 300 metara kolektora i slivnika i izbaci više od 600 kubika čvrstog materijala. To je isključiva odgovornost građana. Neodgovornim ponašanjem samo otežavaju posao Vodovodu. Mi ćemo se nositi sa tim problemom, ali na taj način se ugrožava i okruženje u kojem živimo – dodala je ona.
Imajući u vidu ovakve probleme, šabački „Vodovod“ je prošle godine nabavio višenamensku cisternu visokog pritiska.
- Cisternu smo nabavili sa namerom da kontinuirano i preventivno čistimo slivnike i kolektore. Ova cisterna nabavljena je iz donacije što je veoma bitno jer nije opterećen budžet grada – rekal je Lovrin Gavrilović.
Širenje mreže
- Imali smo izuzetno kvalitetan sastanak sa žiteljima Mesne zajednice Mišar, jer su građani veoma zainteresovani za proširenje vodovodne mreže. Mišar će sledeće godine biti prioritet kada je u pitanju proširenje vodovodne mreže. Istovremeno se nastavlja sa širenjem kanalizacione mreže u ulici Carice Milice u Majuru, a očekujemo da ćemo veoma brzo dobiti i građevisnku dozvolu za početak radova na proširenju kanalizacione mreže i u ulici Travnice. Sve ove radove sprovodimo u dogovoru sa građanima koji su, u stvari, oni čije potrebe slušamo i sprovodimo – zaključila je Daniela Lovrin Gavrilović.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa