21. jun 2018.21. jun 2018.
Od Nemanjića do Karađorđevića
EDUKACIJA O MONARHIJI U ŠAPCU

Od Nemanjića do Karađorđevića

Prostorije Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Šapcu bile su male da prime sve zainteresovane građane, simpatizere i članove POKS-a za edukativnu tribinu o monarhiji.
Prisutne su pozdravili članica Predsedništva POKS-a Šabac Ivana Jelić i predsednik GrO Ljuban Damnjanović, koji je gostima ukazao na značaj ovakvih edukacija u vremenu višedecenijskog prikrivanja istorijskih činjenica.
-Zadovoljstvo je što Gradski odbor POKS-a Šabac dobio mogućnost da svojim sugrađanima i prijateljima omogući edukaciju, kako bi jasno spoznali vrednost monarhije, a potom je kao istinu širili svima. Cilj nam je da građane oslobodimo straha i propagande koja je decenijama unazad vođena protiv monarhije u našoj zemlji. Na nama je kao političkom pokretu da ukažemo na prednosti ovakvog poretka i na to, koliko je država kao monarhija bila vredna, poštovana i razvijena - rekao je Damnjanović.
Predavači, šef protokola i Izvršnog odbora POKS-a, Saša Novaković i istoričar Dušan Piksiades, predsednik Srpske kraljevske omladine, kroz jednočasovno predavanje ukazali su da Pokret obnove Kraljevine Srbije nije samo inicijativa za povratak monarhije. To je ideja, način razmišljanja, življenja i delanja. Takva ideja podrazumeva i stalnu edukaciju, ne samo članstva i simpatizera, već i građana o istorijski važnim srpskim monarsima u vekovima i godinama za nama.
Oni su kroz svojevrsni istorijski vremeplov upoznali prisutne sa životom i delovanjem srpskih vladara, od Nemanjića do Karađorđevića, periodima mira i ratova, širenja i gubitaka teritorija, borbi protiv osvajača i okupatora i ulozi monarhije u kroz istoriju Srbije. Podsetimo, ovo je dvadeseta u nizu edukacija koje Pokret obnove Kranjevine Srbije organizuje u gotovo svim gradovima Srbije. Do sada je ove tribine posetilo više od 800 ljudi, a biće organizovane i u drugim gradovima Srbije, sve do stranačke slave Vidovdana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa