21. jun 2018.21. jun 2018.
Tragovima genijalnog naučnika
PRVI PUT U SRBIJI PREDSTAVLjENI ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

Tragovima genijalnog naučnika

Trodnevna tura poslednjim modelima električnih automobila pod nazivom “Teslinim tragovima”, započeta u Padovi, preko Slovenačkog entografskog muzeja u Ljubljani, završena je u Beogradu, ispred Muzeja Nikola Tesla
U nedelju 17. juna, prvi put u Srbiji, ispred Muzeja Nikola Tesla u Beogradu, promovisani su Teslini električni automobili. U pitanju je jedinstvena tura “Tragovima Tesle”, koja održava živim sećanje na genijalnog srpskog naučnika.
Turu je osmislio dr Đorđo Andrian, direktor Motor Heritadž Konsalting-a i Ivana Gabriela Cenci, direktor Infomotori-a, zaljubljenici u automobile i veliki poštovaoci dela Nikole Tesle.
- Ovo je veoma poseban i dirljiv trenutak, o kome smo Ivana i ja zajedno sanjali dve godine. Srećan sam što smo konačno uspeli, zahvaljujući energiji Nikole Tesle, rekao je vidno uzbuđen dr Andrian, koji je nama interesantan i zbog činjenice da je šabački zet.
Tura “Teslinim tragovima” trajala je tri dana. U petak, 15. juna, Đorđo i Ivana, sa odabranom nekolicinom ljudi, krenuli su Teslinim automobilima iz Muzeja Bernardi na Univerzitetu u Padovi. Sutradan su posetili Slovenački etnografski muzej u Ljubljani da bi pristustvovali posebnoj manifestaciji u okviru obeležavanja „Godine evropske kulturne baštine“. Tura je zavrešna u nedelju ispred Teslinog muzeja u Beogradu, gde su predstavljena dva poslednja modela električnih automobila.
U Muzeju je priređen svečani doček zvanica i adekvatan program.

M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa