21. jun 2018.21. jun 2018.
Čarobni svet bajki
Osma Biblišina ringeraja u
Biblioteci šabačkoj

Čarobni svet bajki

Ne tako davno, čarobna tvrđava knjiga je otvorila svoju kapiju za odabrane. Oni koji su imali sreće da tog toplog junskog dana uđu u magično kraljevstvo bajki družili su se sa Alisom, Palčicom, Kapetanom Kukom, Razbojnikom Ađom, Malom sirenom i mnogim drugima. Kroz izmaštani svet bajki decu su vodili dobro poznati junaci, Bibilina i Bibliša. Sa neverovatnim pričama pridružili su im se brojni drugari iz vrtića “Snežana”.
Bibilioteka šabačka je osam godina domaćin i organizator naveće i najveselije ringeraje u gradu, Bibilišine ringeraje.
- Veoma smo srećni i zadovoljni što je u okviru programa prikazana predstava koju smo realizovali u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Naše dete”, konkretno sa vrtićem “Snežana”. Mališani su u poslednjih godinu dana redovno dolazili u Bibilioteku i sa svojim vaspitačicama, pripremali predstavu “Odisejev vremeplov”. Kada je dvorište Bibilioteke ispunjeno gostima i naše srce je prepuno što nam daje vetar u leđa da nastavimo i sledeće godine budemo još bolji - naglasila je Kristina Aleksić, savetnik za programe kulture u Bibilioteci šabačkoj.
Program “Biblišina ringeraja” je namenjen deci predškolskog uzrasta i onima koji su tek krenuli u školu, ali su uvek dobrodošli mališani svih uzrasta. Poruka ovogodišnje Bibilišine ringeraje bila je u skladu da temom “I živeli su, sa knjigom u ruci, srećno do kraja svog života”.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa