21. jun 2018.21. jun 2018.
JASNO DEFINISANE INVESTICIJE
USVOJEN PLAN LETNjEG ODRŽAVANjA U OPŠTINI KOCELjEVA

JASNO DEFINISANE INVESTICIJE

Među najznačajnijim investicijama u Koceljevi je i potpuna izgradnja Dušanove, kao i Kosovske ulice od nekadašnje benzinske pumpe prema Dušanovoj. Novo ruho dobiće i deo saobraćajnice od Dušanove prema Srednjoj školi. Reč je o zajedničkoj investiciji lokalne samouprave i ministarstva privrede koje će učesvtovati sa 35 odsto dok će iz opštinske kase biti obezbeđen veći deo novca
Plan letnjeg održavanja opštinskih, nekategorisanih puteva i ulica, rečnih korita voda II reda, slobodnih površina i javne rasvete, rekonstrukcije i izgradnje puteva i ulica, fekalne i kišne kanalizacije, javne rasvete kao i izrade projektno-tehničke dokumentacije se tek prošle nedelje našao na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta.
Prema rečima načelnika nadležnog odeljenja Dragana Milinkovića ovogodišnji plan je donet mnogo kasnije u odnosu na prethodne godine zbog Državne revizorske institucije koja je još od februara meseca angažovana u ovoj lokalnoj samoupravi.
–Sačekali smo da od njih dobijemo određene primedbe, preporuke, uputstva, pa smo zato došli u ovaj period kada treba da je realizacija plana a ne tek njegovo usvajanje. To će biti samo ove godine, a već u narednom periodu biće donošen na vreme što znači početkom godine- objasnio je Milinković i dodao da je ovaj dokument prvi put veoma obiman, detaljan i precizan te da od njega neće moći da se odstupa jer su tačno određene lokacije, obim radova, usluga, dobara. Planom su predviđene i brojne izmene u odnosu na prethodne godine što se posebno manifestuje u oblasti održavanja nekategorisanih, malskih puteva.
–Kamenolom “Šeševica” je pod zakupom. Zakupodavac je opština Koceljeva i to funkcioniše od 1993. godine pod nekim ugovorom koji je tada napravilo lokalno rukovodstvo sa tadašnjom firmom “Zorka nemetali” i on je oročen na 30 godina. U međuvremenu se menjao zakupac ali se zakup regulisao kroz kompenzaciju. U zavisnosti od proizvodnje oni su bili u obavezi da određenu količinu kamena isporuče opštini. Od ove godine tako više neće biti jer to zakon ne dozvoljava, te će se zakupnina plaćati novcem a kamen ćemo mi obezbeđivati putem javne nabavke što će uključiti i njegov transport. Ono što je nama bilo značajno u održavanju ovih puteva jeste druga klasa kamena koja više neće moći da se dobije preko našeg odeljenja, već će meštani mesnih zajednica moći da je kupe samo u kamenolomu, a neće biti moguće ni da od nas dobiju porudžbenicu za kamen koji će prevoziti sopstvenim prevozom- rekao je načelnik odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu.
Milinković je, između ostalog, istakao da će i ove godine biti nastavljeno asfaltiranje puta Brdarica- Vila Leska i to na dve deonice od po pola kilometra. Preostalih 700 metara opštinskog puta u Gradojeviću takođe će biti završeno. Planiran je i nastavak radova u Družetiću na putu prema Bobiji.
Među najznačajnijim investicijama u Koceljevi je i potpuna izgradnja Dušanove, kao i Kosovske ulice od nekadašnje benzinske pumpe prema Dušanovoj. Novo ruho dobiće i deo saobraćajnice od Dušanove prema Srednjoj školi. Reč je zajedničkoj investiciji lokalne samouprave i ministarstva privrede koje će učestovati sa 35 odsto dok će iz opštinske kase biti obezbeđen veći deo novca.
–Reč je kompletnoj izgradnji kolovoza sa trotoarima sa obe strane u ovoj ulici i kišnom kanalizacijom. Trotoare sa obe strane imaći i Kosovska dok je planirano da ulica prema srednjoj školi ima trotoar širine dva metra sa desne strane- rekao je Milinković.
Predsednik opštine Dušan Ilinčić najavio je i nastavak opremanja industrijske zone u kojoj će se raditi na izgradnji fekalne kanalizacije što je neophodno kako bi potpuno spremni dočekali potencijalne investitore.
–Tamo su već urađene saobraćajnice, struja, voda, optika, dobrim delom i fekalna kanalizacija, ali ostao je jedan deo koji je veoma bitno završiti- ocenio je Ilinčić.
Ovogodišnji plan predviđa i izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju šetališta uzvodno sa leve strane reke Tamnave od pešačkog mosta u Karađorđevoj ulici do ušća Rasnice u dužini od oko jednog kilometra, zatim istom stranom, od ušća pored škola do Lovačkog mosta u dužini od 750 metara kao i dodatnih, gotovo, 300 metara do ulice Žiće Dimitrijevića prema naselju Reka.

V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa