21. jun 2018.21. jun 2018.
DANI MILOŠA S. MILOJEVIĆA U
CRNOJ BARI 22-24. JUN 2018.

Doprinos književnosti

Međunarodni skup posvećen doprinosu istoričara Miloša S. Milojevića, rođenog u Crnoj Bari 1840. godine, domaćoj književnosti, biće održan, prvi put u ovom selu od 22 do 24 juna ove godine.
U istoimenom Udruženju ističu da se često zaboravljaju i drugi Miloševi doprinosi (osim istorijskih) i zato oni nastoje da ovog, kako ističe predsednik Udruženja Novica Krezić, srpskog velikana postave na zasluženo mesto.
Prvog dana (petak 22. jun) planirana je promocija knjige “Pesme i običaji ukupnog naroda srpskog”, Miloša S. Milojevića u prostorijama Udruženja žena “Crnobarke” od 20. časova.
U subotu (23. jun) od 10 časova je naučni skup, pod nazivom “Doprinos Miloša S. Milojevića književnosti”, a biće održan u Domu kulture u Crnoj Bari. U popodnevnim časovima planiran je turnir u malom fudbalu na igralištu Fudbalskog kluba “Hajduk Stanko” u Crnoj Bari. Ovog dana sledi turistički obilazak sela od 15 časova i koncert domaćeg KUD “Jelica” u crkvenoj porti.
Završnog dana ove manifestacije od devet časova, predviđen je pomen Milošu S. Milojeviću i predavanje o istorijatu crnobarske crkve. Zatvaranje manifestacije predviđeno je za 11 časova.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa