28. jun 2018.28. jun 2018.
DELEGACIJA GRADA BORAVILA
U MAKEDONIJI

Saradnja u okviru „Kul Hiting“ projekta

Delegacija Grada Šapca, koju čine predsednik Skupštine Nemanja Pajić, gradski većnik Slaviša Kostadinović i energetski menadžer Slobodan Jerotić, boravila je u Makedoniji kako bi učestvovala na sastanku u okviru projekta „Kul Hiting“.
Grad Šabac je jedan od partnera u okviru ovog projekta koji se finansira sredstvima Evropske unije, jer je prepoznat kao primer dobre prakse u Srbiji i u Regionu kada je reč o energetskoj efikasnosti. Cilj samog sastanka je razmena iskustava sa evropskim gradovima koji prednjače u ovoj oblasti, kako bi stečena znanja mogla biti implementirana i u našem gradu.
- Nama je velika čast i zadovoljstvo što smo kao grad koji je u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti primer dobre prakse kako u Srbiji, tako i u ovom delu Evrope, izabrani da razmenjujemo iskustva sa gradovima iz Evrope koji su mnogo više napredovali u ovim oblastima – rekao je Kostadinović.
Prema njegovim rečima, „Kul Hiting“ projekat se bazira na razvoju malih, modularnih sistema daljinskog grejanja.
- Veoma smo zainteresovani za izradu i razvoj ovakvih sistema. Na Letnjikovcu smo već završili projekat izrade toplane na bio masu kapaciteta 500 kilovata koja bi vrlo brzo trebalo da bude puštena u rad. Nadam se da ćemo sve ovo što smo u okviru Kul-hiting projekta naučili, projekte koje smo ovde videli i projekte koje smo mi izradili uspeti da primenimo u budućem vremenskom periodu. Posebno nam je zanimljiva ideja da se ovakvi modularni projekti razvijaju na prigradskom i seoskom području - dodao je gradski većnik.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa