28. jun 2018.28. jun 2018.
MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV
ZLOUPOTREBE I NEZAKONITE TRGOVINE DROGOM OBELEŽEN U DOMU ZDRAVLjA “DR DRAGA LjOČIĆ”

“Prvo slušaj”

Zdravstveno vaspitni tim Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” u Šapcu, proteklog utorka je prigodnim predavanjem Gordane Todić, više medicinske sestre, o prevenciji zloupotrebe droga među mladima, obeležio Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogom.
Slogan kampanje je kao predhodne dve godine i glasi:”Prvo saslušaj”. Ovim se ukazuje da najpre treba saslušati dete ili mladu osobu. To je prvi korak koji treba učiniti, kako bi im se pružila pomoć u njihovom zdravstvenom i bezbednosnom odrastanju i razvoju, mišljenje je Todićeve, koja je održala predavanje pred većim brojem mladih uzrasta od 14. do 16. godina.
- Cilj kampanje je podrška prevenciji upotrebe droga i sprečavanje konzumiranja PAS, jer su detinjstvo i adolescencija periodi značajnog razvoja i mogućnosti, ali i period kad su deca i adolescenti posebno osetljivi na rizična ponašanja.
Posebno je važno sprovoditi programe namenjene osetljivim grupama mladih, tj mladima pod povećanim rizikom. Ne manje važno je uključivanje roditelja u preventivne aktivnosti, jer oni imaju najveći uticaj na razvoj svoga deteta. Što je jača veza i bliskost dece sa roditeljima, to je manje rizičnog ponašanja, kaže Gordana Todić.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa