28. jun 2018.28. jun 2018.
TELESNO I DUHOVNO OKREPLjENjE
TREĆA ZELENA BICKLIJADA ISPUNILA OČEKIVANjA

TELESNO I DUHOVNO OKREPLjENjE

U organizaciji Pokreta za Šabac Zelenih Srbije i Evropskog centra za ekologiju, u nedelju je organizovana treća Zelena biciklijada, od Trga šabačkih žrtava do manastira Svetih apostola Petra i Pavala u Dobriću. Od dve stotine učesnika, polovina je došla iz Rume, Golubinaca, Sremske Mitrovice, Loznice, Bogatića i Novog Sada. Učesnici su na dvotoškašima prešli 15 kilometara u jednom pravcu i isto toliko u povratku, a deo biciklista koji je u boljoj kondiciji produžio je do manastira Radovašnica.
- Dolazak u manastir Svetih apostola Petra i Pavla bio je poseban, zato što smo imali priliku da, pored telesnog, doživimo i duhovno okrepljenje i da, u razgovoru sa mati Anastasijom, saznamo istorijat kraja i hrama. Drago nam je da smo veliki broj naših sugrađana pokrenuli da se bave biciklizmom i da razmišljaju da mogu uticati na svoje okruženje, s obzirom da smanjuju zagađenje i eliminišu motorni saobraćaj. Takođe, želeli smo da ukažemo nadležnima da je potrebno prilagoditi biciklističku infrastrukturu kako u gradu, tako i na tim putevima koji vode prema najlepšim predelima u okolini Šapca, kaže dr Dejan Pavlović, predsednik Pokreta za Šabac Zelenih Srbije.
Na povratku u Šabac, biciklisti su ostatak dana proveli u dvorištu OŠ “Nikolaj Velimirović” u Dobriću, gde je organizovan muzičko-sportski program. Učesnici su se rekreirali na fudbalskim i košarkaškim terenima i uživali u dvosatnom muziciranju benda “Vladan i drugari”.

M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa