28. jun 2018.28. jun 2018.
Krivina u ogledalu

Kako ćemo bez Kije, Slobe, Lune…

I to je jednog dana moralo da se desi. Završila se „Zadruga“. Kako su to, oni upućeni, objasnili, nama neupućenima, pobedila je supruga naspram ljubavnice. I to je, eto, za pohvalu.
Cela ova stvar je postavljena kao moralna dilema. Srbi su se „oprali“ i pobedila je ostavljena i prevarena žena, naspram ljubavnice i otimačice muževa. Dok se narod mesecima zamajavao besmislica ovog ljubavnog trougla, u državi su se dešavale krupne stvari za koje većina javnosti u Srbiji nije imala vremena, jer je pratila dešavanja u „Zadruzi“.
Idealno rešenje za aktuelnu vlast. Narod je dodatno zaglupljen sadržajima rijaliti programa koje konzumira ne zatvarajući usta, a onda ih kao hladan tuš preseče set najvažniji vesti zvanih „Minut, dva“ od po pola sata. U toj seči, narod je obaveštavan o nadčovečanskim naporima jednog čoveka da se izbori za bolji život svih onih koji svoj puni doprinos razvoju zemlje daju gledajući „Zadrugu“, glasajući za svoje favorite i nerazmišljajući mnogo o državnim problemima, jer ima to ko da radi umesto njih. Posle tih hvalospeva kreće pljuvačina po opozicionim prvacima i tada se dešava željeni efekat. Napudrani od „Minut, dva“ programa, konzumenti kreću sa psovanjem opozicije koje se završava najžešćom kletvom. I, eto, formiranog političkog stava konzumenta. Povratkom u „Zadrugu“ sve dolazi na svoje mesto i život ide dalje.
Ne treba zanemariti ni ekonomski detalj ove priče. Tokom nedavne finalne večeri „Zadruge“, dakle samo za jednu noć, poslato je SMS poruka u vrednosti od 700 miliona dinara. Od kada je, na primer, osnovana Fondacija „Budi human“ 2014. godine, pa do danas, na njen račun je uplaćeno ukupno 913 miliona dinara. Ej Srbijo među šljivama. To smo mi i tu nema mnogo filozofiranja. Svi vi koji se poslali SMS za Kiju, Slobu ili Lunu, zapitajte se da li bi poslali SMS za pomoć malom Filipu ili bilo kojem drugog detetu. Možda da se samo zapitate – kome je potrebniji SMS.
S obzirom da iz ružičaste stvarnosti Srbije najavljuju novu „Zadrugu“ od septembra, ne treba se mnogo sekiratati, brzo će to. A, tada će, uz sve Kiju, Slobu i Lunu, da se negde progura i rešenje o Kosovu.
Tokom nedavne finalne večeri „Zadruge“, dakle samo za jednu noć, poslato je SMS poruka u vrednosti od 700 miliona dinara. Od kada je, na primer, osnovana Fondacija „Budi human“ 2014. godine, pa do danas, na njen račun je uplaćeno ukupno 913 miliona dinara.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa