28. jun 2018.28. jun 2018.
ZAVŠEN MEĐUNARODNI FESTIVAL KOMEDIJE U SKOPLjU

Gola mesečina

Aneta Tomašević, glumica Šabačkog pozorišta dobitnica je nagrade za najbolju epizodnu ulogu na Festivalu komedije „Gola mesečina“ u Skoplju
Peti Međunarodni festival komedije „Gola mesečina“ u Skoplju okupio je profesionalna pozorišta iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske i Makedonije, a u konkurenciji za neku od nagrada bilo je šest predstava – tri iz regiona i tri iz zemlje domaćina.
Festival je otvorila predstava „Sarajevskog ratnog teatra SARTR“ Nejre Babić i Aleša Kurta, koji potpisuje i režiju. Predstava je proglašena najboljom na festivalu a ponela je i nagradu za najbolju režiju.
Sanja Krstović, glumica Narodnog pozorišta iz Niša, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu, zbog, prema oceni stručnog žirija, maestralno odigrane Živke u predstavi „Gospođa ministarka“, koju je režirao Dušan Jovanović. Faik Mefailoski dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu u predstavi „Plava pomorandža“, Pozorišta Džinot iz Velesa, Makedonija.
Najbolju epizodnu ulogu ostvarila je Aneta Tomašević, kao gospođa Poter u predstavi „Kidaj iz moje kuhinje” Šabačkog pozorišta, dok je nagradu za dizajn kostima osvojila Elena Dončeva za performans „Dvanaesta noć” (suprotno od Epifanije) Narodnog teatra „Anton Panov“ iz Strumice.
Dobitnici nagrade Mladi glumac ove godine su Eftim Trajchev Gjurski iz „Narodnog teatra“ iz Štipa i Davor Sabo iz „Sarajevskog vojnog teatra – SARTR“ .
Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: Ivan Leo Lemo, predsednik i članovi Magdalena Rizova Černih i Ljupčo Petruševski.

M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa