28. jun 2018.28. jun 2018.
VEŽBANjEM  DO ZDRAVLjA
REALIZACIJA PROJEKTA
“AKTIVNIJA SRBIJA”

VEŽBANjEM DO ZDRAVLjA

Protekle subote, na Gradskom trgu, u sklopu projekta “Aktivnija Srbija” održan je javni čas vežbanja. Projekat “Aktivnija Srbija” ima za cilj podizanje svesti građana o tome koliko je važna fizička aktivnost, pravilna ishrana i očuvanje zdravlja, a grad Šabac i Gradski bazen su ga podržali i učestvovali u njegovoj realizaciji.
Masovnom javnom treningu na kome su sugrađani mogli besplatno da vežbaju okupilo se više od 100 učesnika.
-Šapčani su se rado odazvali i nama je jako drago zbog toga. Imamo iskustva u radu sa našim sugrađanima, a ovaj projekat smo podržali iz razloga što delimo zajedničke principe i poglede na zdrav život i zdrav način treninga – istakla je Jelena Lazić, PR Gradskog bazena.
U poslednjih nekoliko godina, rađena su istraživanja koja su dala poražavajuće rezultate. Čak 65 odsto građana Srbije se ne bavi ni jednom fizičkom aktivnošću. Ovim istraživanjem uglavnom su obuhvaćeni adolescenti kod kojih je sve više prisutan problem gojaznosti i dijabetesa.
- Statistiku koja je poražavajuća možemo menjati svaki dan po malo. Bitno je da počnemo, jer to doprinosi lepšem i zdravijem životu. Znam da je Šabac aktivan grad i ima mnogo sportskih događaja, tako da ljudima u njemu to ne bi trebalo da bude problem – istakla je Tanja Banđur, ambasador projekta.
Tim stručnjaka, zajedno sa Dr Vukom Stevanovićem, potrudio se da građanima predoči prednosti fizičke aktivnosti i zdrave ishrane u borbi sa gojaznošću.
-Koncept treninga je tako osmišljen da može da zadovolji potrebe i najmlađih i najstarijih sugrađana. Svako može da učestvuje u treningu počevši od blagog zagrevanja, istezanja i aktivacije određenih grupa mišića do vežbi snage. Trening nije preterano zahtevan, traje 45 minuta i to je osnova koja može da posluži ljudima kako kod kuće da ga koncipiraju – naveo je Stevanović.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa