28. jun 2018.28. jun 2018.
Šabac kupio veći broj raketa
ZAMENIK GRADONAČELNIKA DUŠAN KOSTADINOVIĆ
POSETIO PROTIVGRADNU STANICU U PREDVORICI

Šabac kupio veći broj raketa

Zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović i načelnik Odeljenja za poljoprivredu Dušan Lazić posetili su protivgradnu stanicu u Predvorici.
Grad Šabac je i ove godine posredstvom Odeljenja za poljoprivredu kupio dodatni broj protivgradnih raketa kako bi poljoprivrednici našeg kraja bili što bezbedniji. Nabavka raketa nije obaveza lokalne samouprave, ipak Grad nije želeo da rizikuje i poljoprivrednike prepusti slučaju.
– Svesni smo štete koju grad i druge vremenske nepogode mogu da nanesu našim poljoprivrednicima, zato ništa nismo želeli da prepustimo slučaju. I ubuduće ćemo nastaviti sa izdvajanjima iz budžeta za ove namene želeći da naši poljoprivrednici budu što zaštićeniji. Imajući njihove interese na prvom mestu uradićemo sve što možemo kako bi oni uspešnije poslovali – istakao je zamenik gradonačelnika Kostadinović.
Načelnik Odeljenja za poljoprivredu Dušan Lazić napominje da ovo možda nije zakonska ali svakako jeste moralna obaveza ovog Odeljenja
– Godišnje se za nabavku protivgradnih raketa izdvoji 2-3 miliona dinara. U dovoljnom broju rakete su nabavljene i ove godine. Zaštitu naših poljoprivrednika mi smatramo svojom moralnom obavezom i kao njihov pouzdan partner nastavićemo sa sprovođenjem svih potrebnih mera koje doprinose tome da naši poljoprivredni proizvođači više proizvode i bolje žive od svog rada – izjavio je Lazić.
Strelci na ovoj protivgradnoj stanici Dragomir Ćirković i Boža Simić saglasni su da je politika Grada da jednom ovakvom merom izađe u susret poljoprivrednicima za svaku pohvalu. Ćirković je ovim putem uputio apel da se sistem protivgradne odbrane unapredi na nivou cele države kako bi usevi bili zaštićeni, a samim tim naši poljoprivrednici konkurentniji na tržištu. Simić je, pored iskrene nade da se nećemo naći u situaciji da rakete moraju da se upotrebe, ipak naglasio i to da je nužno da smo dobro pripremljeni, što u Šapcu jeste slučaj.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa