28. jun 2018.28. jun 2018.
PREOKRETOM DO SNA
BARAŽ ZA OKRUŽNU LIGU

PREOKRETOM DO SNA

Mini liga je donela dramu ove sezone, pred poslednji meč svi su imali priliku. Ipak, radost u Šabačkoj Kamenici posle velikog preokreta. “Dušan Silni” dva puta gubio, ali dosegao trijumf od dva razlike
E to se zove drama! Vicešampioni međuopštinskog ranga, još noseći žal zbog propuštene prilike u svojim grupama, uneli su dodatni motiv u mini ligu. Počelo je trijumfom Gluščana, u sjajnom meču, protiv “Jedinstva” iz Malog Zvornika, a potom su Zvorničani savladali tim “Dušana Silnog” i vratili punu neizvesnost. Pred poslednji meč, okršaj drugoplasiranih u grupama “Mačva” i “Pocerina”, bilo je moguće sve, gol je pravio razliku između prvog i trećeg mesta, između slavlja i ponora. Kada je Nebojša Despotović označio početak meča u Pocerskom Pričinoviću, počelo je odlučujućih 90 minuta...
Između vrha i ponora
Pune 24 godine ekipa “Gorkog” iz Glušaca je čekala na viši rang, na Okružnu ligu, a nikada bliži nisu bili nego ove sezone. Činilo se, posle starta poslednjeg kola, da im peti rang ne može izmaći. Tamo su ih vodili remi, pobeda, čak i minimalni poraz. Poveli su 1:0 golom Ilića, potom i 2:1, pogotkom Zablećanskog, a trebalo je da prime manje od tri gola za 65 minuta i uspeh bi bio njihov. Ipak, nadu nije gubio “Dušan Silni”. Zaigrao je mnogo bolje, potpuno je dominirao uprkos dva “šokantna” gola na početku. Do poluvremena već stekao prednost od 3:2, vodeći gol postiže Trifunović u samom finišu, a onda je odmah na startu nastavka, u 46. minutu Đermanović pogodio za veliko slavlje. Gluščani su odigrali slabo, nisu stvarali prilike, a imali su i igrača više poslednjih 12 minuta, no to nisu materijalizovali na bilo koji način.
“Dušan Silni”, klub administrativno iz Šabačke Kamenice, ali faktički tim koji igra u Koceljevi, doneo je viši rang rang u ovu opštinu. Ukoliko se ostvare najave “Radničkog” koji planira pohod na prvo mesto i viši rang naredne sezone, u Koceljevi se može očekivati odličan fudbal sledeće jeseni, zime i proleća. Kameničani su bolje podneli pritisak utakmice koja je bila bukvalno biti ili ne biti, raspored je tako hteo da jedna ekipe ide na vrh, ide u Okrug, a poraženi nema drugu priliku, već čeka novu sezonu, novi šampionat i sve prepreke pred njim. Mnogo više ishoda je odgovaralo Gluščanima, ali je “Silni” dostigao svoju računicu i igraće u višem rangu.
Nikada neizvesnije
Svima kojima je FK “Dušan Silni” blizu srca zauvek će pamtiti ovaj baraž i sezonu, u Glušcima će želeti da što pre zaborave, iako to neće biti lako, a u Zvorniku su obe mogućnosti otvorene i sve zavisi od ishoda subotnjeg duela. Ipak, posmatrano kroz “neutralni vizir” bio je ovo plej of za pamćenje, a o tome najbolje svedoči tabela. Sva tri tima su imala jednu pobedu i jedan poraz, u sva tri kola viđeni su dobri dueli i odlučivale su najmanje nijanse, razliku je pravio jedan gol. Kada kažemo jedan gol, ne mislimo samo na četvrti u mreži Gluščana prethodne subote, već i na drugi gol “Jedinstva” protiv istog rivala na startu. Delovalo je u 98. minutu tog meča da je pogodak Jasikovca iz slobodnog udarca samo počasni u porazu, a ispostavilo se da je taj pogodak dao dodatnu šansu Zvorničanima i najavio krah “Gorkog”. Ukoliko budu bolji od “Cera”, Zvornik bi jednako mogao slaviti vrsni “slobodnjak” koliko i Sredojevićev gol protekle srede.
JOŠ SREĆE I TUGE
“Gorki” i “Cer” su igrali meč za sebe, za svoje snove i ambicije, no istovremeno su direktno odlučivali i odlučili o sudbini još dva kluba. Koliko se slavilo u Kamenici, moglo je da se slavi i u Vranjskoj. Zahvaljujući plasmanu u Okružnu ligu “Dušana Silnog”, u međuopštinskom rangu (grupa Pocerina) ostaje i tim “Miloša Pocerca” iz Gornje Vranjske.
Istovremeno, tuga i šok u Glušcima, solidan pandan imali su u Slepčeviću. Posle tri sezone u MOL “Mačva”, ekipa “Omladinca” ponovo će u najniži rang. Slavlje “Gorkog” bi ih zadržalo u grupi “Mačva”, no od toga nije bilo ništa.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa