28. jun 2018.28. jun 2018.
ZASLUŽILI SMO VIŠI RANG
“MAČVA” BOGATIĆ PONOVO U ZONI

ZASLUŽILI SMO VIŠI RANG

Bogatić ponovo ima zonaša, a kako ističu u “Mačvi” uspeh je donela potpuna posvećenost cilju višeg ranga. Klub kadar da odgovori svim izazovima višeg ranga. Cilj postati stabilan zonaš
Nekada je “Mačva” iz Bogatića igrala i Srpsku ligu, no umela je i da padne na niske grane. Ipak, u redovima “crveno-crnih” iz mačvanske varošice uvereni su da su teški dani iza kluba, a kao dokaz toga imaju mesto u višem rangu, zonski fudbal na koji se dugo čekalo u Bogatiću. Svi okupljeni i posvećeni jednom cilju, plasmanu “gore”, doneli su rezultat uveren je trener Bogatinaca u prethodnoj sezoni Miša Stanković.
-Zaslužili smo uspeh. Imali smo, po mom mišljenju, najkvalitetniji tim, ali i igrače koji su svesni odgovornosti i visokih ciljeva, redovno dolazili na treninge, radili i u tom segmentu smo bili iznad ranga u kome smo se takmičili. Uz kvalitet imali smo i fizički spreman tim. Već na početku smo došli na lidersku poziciju i čuvali je do kraja - ističe Stanković.
Statistika i numeričke vrednosti izdvajaju pojedince, ali trener ne želi bilo koga da ističe, već ističe tim i zajedništvo na putu do uspeha. Nova liga, novi, jači rivali, podrazumevaju i promene u timu.
-Cilj “Mačve” je stabilizacija u ovom rangu. Biće to jaka i zanimljiva lige u kojoj će se verovatno četiri ili pet ekipa izdvojiti, dok će ostali biti između sredine i borbe za opstanak. Treba pojačati tim, potrebna su i organizaciona pojačanja, no ovaj klub i sredina imaju sve neophodno za to i ne sumnjam da će “Mačva” spremno dočekati početak sezone.
Igrači su dobili odmor posle prvenstva, a ubrzo će, ističe Stanković, razgovarati sa upravom o nastavku saradnje, a potom i o planovima priprema.
-Uspeli smo zajedno i čim želimo razgovore, znači da postoji obostrana želja za nastavkom saradnje. Razgovaraćemo i ako se dogovorimo, odmah započinjemo i stvaranje tima za Zonu, no korak po korak - zaključuje Miodrag Stanković
Ipak Baljak
Neposredno pred zaključenje ovog broja, nekoliko dana posle razgovora sa Stankovićem, dobili smo informaciju da saradnja “Mačve” i ovog trenera neće biti nastavljena, te da će “crveno-crne” iz Bogatića u narednoj sezoni predvoditi novi strateg. Novi trener biće Darko Baljak, nekadašnji fudbaler koji je najveći trag ostavio igrajući za zrenjaninski “Banat” u Super ligi, a prethodne sezone je trenerski posao obavljao u ekipi “Radničkog” iz Sremske Mitrovice sa kojim nije uspeo da izbori opstanak u Srpskoj ligi “Vojvodina”.
U izjavi za “Sportski žurnal” Baljak je rekao da, iako je reč o debitantu, nema razmišljanja o borbi za opstanak, već da je cilj plasman što bliži vrhu novoformirane grupe zonskog ranga.

SEZONA U
BROJKAMA
U 30 odigranih kola fudbaleri iz Bogatića osvojili su 69 bodova, ostvarivši 22 pobede, tri remija, a pretrpeli su i pet poraza. Postigli su 56 golova, primili 16. Uz najviši bodovni saldo, oni su i najbolji gostujući tim i ekipa sa najboljom odbranom. Interesantno je da je na utakmicama “Mačve” viđeno prosečno najmanje golova po meču. Navalu je predvodio Marko Nikolić sa 19 pogodaka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa