5. jul 2018.5. jul 2018.
U GRADSKOJ KUĆI ODRŽAN PRIJEM
ZA USPEŠNE SPORTISTE

KAJAKAŠI OPET NA TRONU

Povodom najnovijeg uspeha Šabačkih kajakaša, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, priredio je prijem u Gradskoj kući. Gosti su bili Milenko Zorić, osvajač zlatne medalje u dvosedu na 1.000 metara na prvenstvu Evrope, Nebojša Grujić, osvajač srebrne medalje u dvosedu na 200 metara na prvenstvu Evrope, Milan Đenadić, trener seniorske rerezentacije Srbije i trener u kajak klubu Zorka Šabac i Željko Ilić, predsednik kajak kluba Zorka Šabac.
Utisci kajakaša su se slegli, osvojenom zlatnom medaljom oborili su svetski rekord, a uskoro počinju i pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se održati krajem avgusta u Portugalu.
-Jako mi je drago što smo pred domaćom publikom uspeli da osvojimo medalju na Evropskom prvenstvu. Svetsko prvenstvo je opet novi izazov. Prošle godine smo bili Svetski prvaci, sada treba da branimo titulu i mislim da to možemo – istakao je Milenko Zorić.
Činjenica da su kajakaši svojim uspesima motivisali mnoge mlade sugrađane da se priključe klubu je od velikog značaja.
- Sa našom prvom medaljom 2014. broj članova počeo je da se raste. Klub je trenutno najmasovniji i broji oko 200 članova, te smo morali da angažujemo dodatne trenere. Drago mi je što smo doprineli tome da se deca zainteresuju i upoznaju sa kajakom - naveo je Nebojša Grujić.
Predsednik Skupštine Grada Šapca Nemanja Pajić istakao je ovom prilikom da koliko su naši kajakaši poznati po dobrim rezultatima govori i činjenica da je Grad naviknut na njihove uspehe.
- Kajakaši nas kada god dođu sa velikog takmičenja obraduju, tako da pri svakom viđanju dogovorimo i sledeći susret. Ono što je posebno važno jeste da upravo njihovi uspesi motivišu i naše najmlađe sugrađane da treniraju. Drago mi je što je kajak klub omasovio broj ljudi koji treniraju. Prostor im je sada praktično tesan, tako da razmišljamo kako da proširimo kapacitete – istakao je Nemanja Pajić.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa