5. jul 2018.5. jul 2018.
Podstrek za najbolje
U ŠABAČKOM POZORIŠTU DODELjENE VIDOVDANSKE NAGRADE

Podstrek za najbolje

U osnovnim i srednjim školama nagrađeno je 50 učenika, 35 nastavnika i 11 ekipa. Ukupan iznos izdvojen za učenike i nastavnike osnovnih škola je 921.000,00 dinara. Broj nagrađenih srednjoškolaca je 84, nastavnika 43, a ekipa 5. Za učenike i nastavnike srednjih škola izdvojeno je 786.600,00 dinara
Grad Šabac i ove godine poštujući višegodišnju tradiciju nagrađivanja najuspešnijih učenika osnovnih i srednjih škola na Vidovdan, organizovao je svečanost u Šabačkom pozorištu. Nagrade učenicima za postignute značajne rezultate na republičkim takmičenjima organizovanim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije za školsku 2017/2018. godinu, uručio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
- Ponosan sam na odluku grada Šaca da nagrađuje najbolje učenike i profesore koji sa njima rade. Jako smo ponosni na naše đake. Simboličnim nagradama želimo da pokažemo da brinemo o njima i nadam se da će im to biti podstrek za dalje usavršavanje. Oni koji sada završavaju školovanje u našem gradu, a opredelili su se da idu dalje nadam se da će se vratiti u naš grad kako bi doprineli njegovom razvijanju. Bez znanja nema razvitka – istakao je Pajić.
U osnovnim i srednjim školama nagrađeno je 50 učenika, 35 nastavnika i 11 ekipa. Ukupan iznos izdvojen za učenike i nastavnike osnovnih škola je 921.000,00 dinara. Broj nagrađenih srednjoškolaca je 84, nastavnika 43, a ekipa 5. Za učenike i nastavnike srednjih škola izdvojeno je 786.600,00 dinara.
Posebno zadovoljstvo i podstrek za dalje usavršavanje, biće svakako Nađi Živković, učenici Muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, koja je na 23. Takmičenju mladih muzičara u našoj zemlji “Petar Konjević” u Beogradu, osvojila u predkategoriji prvo mesto.
- Do sada sam osvojila šest nagrada, a ova mi je najdraža jer sam prva flautistkinja iz naše škole koja je na ovom takmičenju osvojila Prvo mesto. Kada sam od svoje profesorice čula da ću dobiti nagradu bila sam jako srećna - – ističe Nađa Živković.
Nađina profesorka Biljana Prica, koja zalaganjem i trudom svojim učenicima pomaže da osvajaju prva mesta, kako na manjim, tako i na većim takmičenjima, ističe da i pored silnih nagrada, uzbuđenje pred svaku sledeću nikad ne izostaje.
- Na dodeli nagrade bila sam jako uzbuđena i radosna. Izuzetno mi znači to što neko ceni rad i zalaganje, ne samo moje već i druge dece – navodi profesorka Biljana Prica.
Da je Grad Šabac retko koji grad u Srbiji koji neguje i ulaže u svoju budućnost, učenike i prosvetne radnike koji sa njima rade, mišljenja je i učiteljica Suzana Mijušković.
- Ekipa drugog razreda OŠ “Nikolaj Velimirović” nagrađena je za osvojeno srebro na Republičkom takmičenju Malih olimpijskih igara. Nagrađeno je još oko pedeset učenika naše škole koji su osvojili neko od prva tri mesta na Republičkim takmičenjima. Ponos mi ispuni srce kada vidim vrhunske rezultate ekipe drugaka, ali i drugih učenika škole – istakla je Suzana Mijušković, vođa drugog razreda i zahvalila se ovom prilikom Maji Perić i Andrijani Ilić koje su kroz projekat “Rasti zdravo” vredno vežbale sa njima.

ULAGANjE U NAJVREDNIJE
Grad Šabac u školskoj 2017/2018.godini stipendira 12 studenata, a osim toga iz budžeta grada finansiraju se i troškovi takmičenja. Sredstva se takođe opredeljuju za kupovinu knjiga za učenike osnovnih i srednjih škola koji su nosioci “Vukove diplome”, kao i za nagrade za “Đaka generacije” u srednjoj školi. Na osnovu svega navedenog, Šabac iz svog budžeta izdvaja iznos od 8.659.100,00 dinara namenjen najuspešnijim učenicima i studentima na svojoj teritoriji.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa