5. jul 2018.5. jul 2018.
Krivina u ogledalu

Korejci imaju jaja

Džaba svima nama da navijamo za Srbiju kada nam je selektor Mladen Krstajić, rečenica je koja možda na najbolji način oslikava učinak fudbalera Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu.
Narod je pružio svu moguću podršku fudbalerima, ali šta nam sve to vredi kada je tim igrao bez ideje, strategije, plana... Moramo da shvatimo, koliko god nam to bilo teško, ali nas je na Mundijalu predvodio čovek koji je pre reprezentacije bio direktor FK Radnik iz Bijeljina!? Ej, Srbijo međ šljivama. Na takvu fudbalsku predstavu se ne ide sa debitantom, a mi smo otišli. Čovek koji nema trunke morala, preuzeo je odgovornu ulogu od Slavoljuba Muslina koji je našem fudbalu obezbedio prisustvo na najvećoj svetskoj sceni sa prvog mesta u grupi. Da je imao malo morala u sebi, umesto što se divi do imbecilnosti našem vođi, ne bi prihvatio selektorski posao. I ne samo zbog Muslina, već je valjda bio svestan da nije dorastao tom izazovu. Ali ne vredi. Uspeo je Slaviša Kokeza, predsednik FSS, da nađe nekoga ko se divi Prvorođenom za partijski zadatak. Slušao je pogovorno naređenja, i sprovodio ih u praksu bez ikakvih kočnica.
Kako objasniti da utakmicu decenije Srbija igra bez Ivanovića i Tošića? Za njih nije bilo mesta u timu, ali je bilo za petliće koji su i kumovali prvom brazilskom golu. Vidite, Baneta i Tošića nemate kome više da prodate. Bane igra u Zenitu, a Tošić je dobio ugovor u Kini. Klince, međutim, treba prodati i treba im u SiVi staviti – učestvovali na SP u Rusiji. Tragikomično zvuči priznanje predsednika Srbije da je uoči utakmice protiv Švajcarske zvao fubdalere i rekao im šta treba da rade. Kako im je rekao, tako su i odigrali. Kao muve bez glave, izgubljeni po terenu, sa posedom lopte od 30 odsto, sa bezbroj pretčanih kilometra u prazno. Taktika na visini, predsedniče. Mali Stanoje je više pomogao 1930. godine reprezentaciji u Urugvaju nego svi Vučići, Kokeze, Krstajići, Palme, Čučkovići i ostala fudbalska boranija.
Svi smo skočili na Muslina što nije bilo mesta u njegovoj viziji igre za Sergeja Milinkovića – Savića. Vide li neko tog momka u Rusiji? Nula bodova. Sam sebi dade osmicu. Pa. šta onda damo Mbapeu – pedeseticu. Izgleda da je Muslin bio u pravu.
Kaže Krstajić, kome na pamet nije palo da podnese ostavku, da treba da se ponosimo sa onim što su momci uradili u Rusiji. Neki drugi momci. iz Južne Koreje, pobedili su svetskog prvaka Nemačku sa 2:0 nula. Na dočeku u Seulu navijači su ih zasuli jajima. Mi jaja, očigledno, nemamo.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa