31. mart 2011.31. mar 2011.
OSNOVNA ŠKOLA „VUK KARADžIĆ“ - ŠABAC

PROJEKAT „DRUGA ŠANSA“

OŠ „Vuk Karadžić“ je jedna od 40 škola sa teritorije Republike Srbije koja je zadovoljila kriterijume i uslove konkursa Ministarstva prosvete i time stekla pravo učešća na realizaciji projekta „Druga šansa“. Tim povodom je u sredu 16. marta 2011. godine u prostorijama škole održan prvi sastanak saradnika projekta sa direktorom škole.
U okviru projekta „Druga šansa“, odrasli koji nemaju završenu osnovnu školu, od septembra tekuće godine moći će da je pohađaju, ali i završe po ubrzanom programu u OŠ „Vuk Karadžić“ u Šapcu. Odrasli će uz osnovne predmete uporedo završiti i zanat i biti osposobljeni da se zaposle odmah nakon škole. Program Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih (FOOO) namenjen je odraslima preko 15 godina starosti i predstavlja drugu šansu za sticanje osnovnog obrazovanja.
Nastavni program će biti raspoređen u tri ciklusa, a svaki će trajati jednu školsku godinu: prvi ciklus (I-IV razred), drugi ciklus (V-VI razred), treći ciklus (VII-VIII razred i obuka za izabrano zanimanje). Nastava će biti prilagođena potrebama polaznika, odvijaće se u večernjim časovima. Pored redovnih predmeta polaznici će pohađati i primenjene nauke, odgovorno življenje u građanskom društvu i preduzetništvo. U saradnji sa srednjim zanatskim školama (Tehničkom školom i Poljoprivrednom školom), biće im pružena obuka koja će biti dovoljna da se dalje bave tim zanatom. Nakon uspešno završenog programa FOOO polaznici će dobiti diplomu o završenom osnovnom obrazovanju i sertifikat o stručnim kompetencijama.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa