5. jul 2018.5. jul 2018.
Od mleka se raste
ŠAMPIONI JUNIOR NBA LIGE SRBIJE U POSETI MLEKARI ŠABAC

Od mleka se raste

U sklopu ove posete deca su obišla i šabačku Srednju poljoprivrednu školu koja snabdeva mlekom Šabačku mlekaru, a između ostalog, ima i prelep mini ZOO vrt
Ekipa LOS ANGELES CLIPPERS po drugi put je osvojila šampionski prsten Junior NBA lige Srbije. Ovog puta njih su predstavljali dečaci i devojčice iz novosadske škole Žarko Zrenjanin. Pobednike u finalu bodrili su brojni bivši NBA asovi Vladimir Radmanović, Aleksandar Pavlović, Mile Ilić i Boštjan Nahbar.
To nije sve, Klipersi iz Novog Sada nedavno su posetili Šabac, gde im je domaćin bila Mlekara Šabac (generalni sponzor takmičenja junior NBA lige Srbije) čiji su predstavnici deci poželeli da istraju u svojim snovima i naglasili im da su fizička aktivnost i pravilna ishrana najbitniji faktori zdravlja. Deca su, u pratnji vlasnika mlekare Velimira Jovanovića i Dejana Tomaševića - generalnog sekretara KSS, obišla pogon proizvodnje mleka i mlečnih proizvoda, kako bi po prvi put u životu imala priliku da se upoznaju sa tehnologijom proizvodnje i konceptom kako mleko od krave sa pašnjaka stiže do njihove trpeze. U sklopu ove posete deca su obišla i šabačku Srednju poljoprivrednu školu koja snabdeva mlekom Šabačku mlekaru, a između ostalog, ima i prelep mini ZOO vrt.
Posle nezaboravnog druženja mladi košarkaši su dobili i poklone, pa su zadovoljni i dobro raspoloženi krenuli na put kući, u susret novim treninzima i školskom raspustu…
Dejan Tomašević ispred KSS poželeo je ovim malim košarkašima da ponesu nezaboravne uspomene iz Junior NBA lige Srbije i Mlekare Šabac, bez čije podrške kao sponzora ovo takmičenje ne bi ovako izgledalo.
Takmičenje po NBA formatu
Junior NBA liga Srbije je takmičenje učenika 5-ih i mlađih razreda (dečaci i devojčice uzrasta 10-12 godina)
Liga traje 10-11 nedelja (u periodu mart-maj) i organizovana je po NBA formatu, uključujući Draft, Regularni deo, Plejof i Fajnal 4. Ligu čini 30 ekipa iz 30 škola u Srbiji. Pred svaku sezonu u zavisnosti od prijava određuju se gradovi sa odgovarajućim brojem škola kao i sistem takmičenja. Tokom lige svaka škola odigra najmanje 8, a najviše 12 utakmica. Svaka škola predstavlja jednu NBA ekipu (franšizu) I shodno tome nosi opremu (dresove) te ekipe. Liga je organizovana po identičnom teritorijalnom modelu kakav je u NBA ligi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa