5. jul 2018.5. jul 2018.
privatni fb profil

privatni fb profil

MEDITERANSKE IGRE 2018

BRONZA MILOŠEVA

Među 32 srpske
medalje, jedna za
šabački sport. Predstavljali nas rukometaši,
tekvondista i
basketašica
Osamnaesto izdanje Mediteranskih igara okončano je u Taragoni, a među 32 medalje Srbije, jedna je pripala reprezentu Šapca. Tekvondista Miloš Gladović osvojio je bronzu u kategoriji do 58 kg. Na startu je lako savladao reprezentativca Francuske Bonetija, potom je u četvrtfinalu imao manje poena od Italijana Delakvile, no deset opomena za predstavnika Apeninskog poluostrva, automatski su značili pobedu za Gladovića, dok ga je u polufinalu zaustavio jedan od najboljih tekvondista sveta, Portugalac, Rui Braganka.
Čak šest prvotimaca “Metaloplastike” nosilo je dres Srbije, a selekciju je predvodio nekadašnji rukometaš i trener ovdašnjeg kluba Đorđe Rašić. Uspešno su prošli grupu naši igrači, ostvarivši trijumf nad Egiptom, remizirajući sa Turskom, dok su, prema izveštajima prisutnih, oštećeni u meču sa Makedoncima. Poraz u duelu sa južnim susedima odveo je našu selekciju na domaćina i favorita Španiju, te je put završen u četvrtfinalu.
Šabačkih kajakaša nije bilo u čamcima, ali je selekciju Srbije, sa mesta trenera, predvodio Uroš Pavlović, trener u KK “Zorka”. Tri kajakaška odličja, po jedno svakog sjaja, doprineli su dobrom plasmanu Srbije.
Najbolja igračica domaće lige i OKK Šapca u prethodne dve sezone, Bojana Stevanović, nosila je dres Srbije u basketu tri na tri. Uspešno su se naše reprezentativke domogle polufinala, tu ih je zaustavila Španija, a u borbi za treće mesto Portugal je bio bolji 21:20.
U generalnom plasmanu Srbija je sedma sa 32 medalje. Najuspešnija je Italija sa 156, Španija ima 122 odličja, a treća je Turska, 95 medalja. Naredne Mediteranske igre organizuje Alžir, grad Oran 2021. godine.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa