5. jul 2018.5. jul 2018.
ŠABAČKI ŠAMPIONI O MONDIJALU U RUSIJI

Francuzi plene, hrvati iznenađenje

Hrvatska iznenadila pozitivno, Francuzi pokazali najviše, uz njih za tron će se boriti još Brazilci i Belgijanci. Srbija mogla više
One koji znaju kako je biti na vrhu sveta, sportiste koji poznaju osećaj da je “samo nebo iznad” pitali smo o najvećem sportskom događaju, Mondijalu u Rusiji. “Pokorili” su svet, dosegli postolja u kajaku i rukometu, ali sada su slobodno vreme “darovali” Svetskom u Rusiji. Podelili su utiske sa nama i odgovorili na pitanja: 1. KO JE DO SADA OSTAVIO NAJBOLjI UTISAK? 2. KO JE FAVORIT ZA TITULU? 3. NASTUP SRBIJE I BUDUĆNOST NAŠEG TIMA?
MILENKO ZORIĆ (svetski šampion 2017.)
1. Pre prvenstva sam Špance i nemce video kao favorite, ipak, oni su neprijatno iznenadili. Prvenstvo obeležavaju iznenađenja i to je dobro, doprinosi neizvesnosti.
2. Kako su Španija i Nemačka prerano završili nastup, nijedna se ne izdvaja u velikoj meri, ali, za mene, najviše je pokazala Francuska.
3. Mi smo imali dobrih, sjajnih trenutaka na Prvenstvu, no mogli smo i bolje. Smatram da je greška što previše mislimo o rivalu, a premalo o svojim mogućnostima. Verujem da je pravi pristup pripreme takav da pružimo maksimum uvek, održimo koncentraciju čitav meč i rezultati će biti bolji.
NEBOJŠA GRUJIĆ (svetski šampion 2015.)
1. Dobrom igrom, van očekivanja, Mondijal su obeležili fudbaleri Hrvatske, zaista su osveženje Prvenstva i prognoziram da idu do finala.
2. Više reprezentacija ima kvalitet da osvoji pehar, nijedna ne dominira i tek slede neizvesne, teške utakmice bez favorita. Navijaću za komšije, a videćemo ko će se radovati.
3.Verovao sam da možemo bar do osmine finala, ali uz naše propuste, mislim da nam je nedostajalo i sportske sreće. Kada kažem “sreće” mislim i na bolje suđenje u utakmici protiv Švajcarske. Ne znam šta nas čeka, ali se nadam boljim rezultatima u budućnosti.
UROŠ PAVLOVIĆ
(trener šampiona sveta)
1.Prvenstvo je dobro, ima kvalitetnih utakmica, nekoliko reprezentacija demonstrira dobar fudbal u tehničko - taktičkom smislu. Belgija mi se dopada.
2. Belgija se izdvojila, najkompletniji su, najozbiljniji, vidim ih kao prve favorite za titulu.
3. Mi smo još jednom razočarali, nismo pokazali bilo šta bolje i drugačije u odnosu na prethodne nastupe. Sa ovog stanovište teško je precizno reći, ali svakako se nešto ozbiljno i sveobuhvatno mora uraditi da bi zaista ostvarili neke dobre rezultate na velikim takmičenjima.
MILAN ĐENADIĆ (svetski šampion 2006.)
1. Mnogo velikih ekipa je razočaralo i zato očekujem da konačni trijumf odnese neka od ekipa “iz drugog plana”. Hrvatska i Urugvaj su me najviše impresionirali.
2. Žreb ne “spaja” Hrvate i Urugvajce do finala i eto, možda oni odigraju poslednji meč, svakako ova dva tima vidim kao najveće favorite.
3. Eliminacija u grupi jeste neuspeh za Srbiju, ali sam ja zadovoljan igrom i pristupom. Za velika dostignuća neophodna je i sreća koja nas je, ovaj put “izdala”. Da smo imali fortunu kao saveznika, možda smo mogli do samog finiša, čak i među četiri najbolja tima. Igrom i zalaganjem smo to zaslužili.
SANDRA KOLAKOVIĆ (bronza SP 2001.)
1.Impresionirali su me Hrvati, ali najjači utisak ipak ostaje posle utakmica Francuske.
2. Francuska je reprezentacija koja ima kvalitet, mirnoću i iskustvo neophodno za najveća dostignuća. Moja prognoza je da oni osvajaju drugu titulu svetskog šampiona.
3. Srbija je pokazala veliku borbenost, što je odlično, međutim ne i dovoljno. Nedostaje nam tehnička osposobljenost, a na njoj se gradi taktička. U budućnosti moramo pokazati više podrške treneru. Svakom je potrebna potpora u radu kako bi se izgradio kontinuitet bez koga nema velikih rezultata.
PETAR FAJFRIĆ
(bronza SP 1974.)
1.Nekoliko reprezentacija igra zaista dobro i dopadljivo, ali opet najviše volim da gledam Brazil i njihova igra mi je posebna.
2. Nemam dilemu, očekujem da Brazilci osvoje titulu.
3. Podbacili smo u svakom segmentu igre, nismo bili na nivou velikog takmičenja i sa takvom igrom, nema ni dobrog rezultata.
VESELIN VUKOVIĆ (šampion sveta 1986.)
1. Pratim sve mečeve i mnogo su pokazali fudbaleri nekoliko reprezentacija, Brazila, Belgije, Francuske, Hrvatske, Urugvaja.
2. Favorite vidim među pet pomenutih, a kada bi ih rangirao, najviše šanse dajem pobedniku četvrtfinala Brazil - Belgija, potom slede Francuska ili Urugvaj, a Hrvati mogu sve iznenaditi ukoliko održe formu do kraja.
3. Srbiju su predstavljali najbolji igrači, pokazali su korektan odnos prema državnom dresu, ali moramo da shvatimo da smo daleko od svetskog vrha u svakom segmentu. Ipak, uveren sam da treba biti strpljiv, čekati da stasa cela generacija svetskih šampiona iz 2015. godine, uz očuvanje pozitivnog odnosa prema reprezentaciji.
VESELIN VUJOVIĆ (šampion sveta 1986.)
1.Prvenstvo je pokazalo koliko je važno da se pojedinac podredi kolektivu, a kako to treba da izgleda najbolje je pokazao Luka Modrić. Snažan utisak su ostavili Francuzi, no iznenadili su me Šveđani, dok kod Hrvatske pažnju privlači patriotski naboj koji nose, uz dobru igru. Verujem da sam deo većine u okruženju koja navija za njih, većine neopterećene prošlošću.
2. Izdvajam Francusku i Brazil. Francuzi su kompletna, kvalitetna ekipa, kadra za najviše domete, dok Brazil, uprkos neubedljivoj igri ima klasu, tradiciju, znanje, majstore fudbala.
3. Ne mislim da smo igrali toliko loše, prosto smo platili ceh promene trenera koji je ekipu odveo na SP i dolaska odličnog igrača, ali neiskusnog trenera. Nije mi jasna strategija Saveza. To je bio pogrešan potez, no pogrešno bi bilo odmah smenjivati Krstajića. Pokazao je određenu hrabrost, pružio je šansu mladima i sada FSS treba da mu pruži podršku. U igri smo previše preskakali sredinu terena i čini se da nam nedostaje više kvalitetnih veznih igrača - kreativaca. Mislim da nismo bili ni dovoljno kondiciono spremni. Najvažnije u budućnost da se izgradi “kult” reprezentacije da igrači imaju pristup kao u klubovima, da bar jednako ozbiljno pristupaju nacionalnim obavezama koliko i klupskim.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa