31. mart 2011.31. mar 2011.
ZDRAVO TELO I DUH KRASE ULICE GRADA

VITKA LINIJA SE STIČE I NEGUJE

Moda, režimi ishrane, način odevanja, pomerili granicu lepote i privlačnosti žena, ali dešava se i to da, naše sugrađanke tek sa toplijim danima počnu da razmišljaju o treninzima i ishrani
Kod nas, kao po pravilu, najveći broj žena počinje sa treningom pred leto. Hoće da za mesec, dva dođu do lepog lizgleda. Njihov motiv je uglavnom estetske prirode, kaže dipl. prof. fizičkog vaspitanja i trener u fitnes zoni “Conan“ Darko Stojićević.
- Međutim, ono što bi trebalo uvek da bude na prvom mestu je zdravlje. Treninzi bi trebali da budu umereni i redovni. Tri puta nedeljno tokom cele godine je sasvim dovoljno za rekreaciju. Naravno, to ne moraju da budu intenzivni programi, ali učestalost je presudna da bi organizam bolje funkcionisao, nastavlja dalje profesor fizičkog.
Odlasci u teretanu ili rekreativni treninzi u prirodi u današnje vreme su postali potreba. Najmanje što možemo da uradimo za naše zdravlje i lepši izgled. Međutim, kod devojaka ili žena koje se nisu ranije bavile sportom, najveći problem je u istrajnosti.
-U startu postoji jak voljni momenat, međutim retki su oni koji ga i kasnije zadrže. Pogotovo ako rezultati nisu odmah očigledni. Međutim, to je tek individualno. Prvi mesec bez obzira na program, osoba se bolje oseća. Bolje spava, ubrzava se metabolizam. Onda, svi obraćaju pažnju na kilažu, ali to nije presudni faktor. Bitan je sastav, odnosno koliko ima mišićnog tkiva, a koliki je masni depo. Treba meriti obime. Tening je čitava nauka, prvo moraš naučiti slova, pa azbuku, a tek zatim reči i rečenice. Postepeno, polako. Bez preteranog zamaranja i jakih upala. Bitnija je psihologija, odnosno da ti vežbanje prija i bude neka vrsta emotivnog ventila. Da se posle treninga, bez obzira na napor dobro osećaš, potom dolazi faza kada se luči hormon sreće i na kraju, nivo kada trening postaje sastavni deo tvog života ““ tvrdi Stojićević.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa