12. jul 2018.12. jul 2018.
DECA IZ PU “NAŠE DETE” U POSETI CETRU
ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE

Obeležen dan nauke

Protekle srede u Centru za stručno usavršavanje obeležen je nacionalni “Dan nauke”, koji se vezuje za rođendan slavnog pronalazača Nikole Tesle. Centar za promociju nauke iz Beograda osmu godinu zaredom organizuje bogat program, koji je takođe realizovan i u Naučnom klubu Šabac u saradnji sa PU “Naše dete”.
-Želeli smo da promovišemo i popularizujemo nauku našim najmlađim sugrađanima i da im približimo nauku kako bi oni videli da to nije ništa strano ni teško. Upravo iz tog razloga ovim divnim povodom učesnci i gosti jesu deca iz Predškolske ustanove “Naše dete” – istakla je Tamara Pejić, saradnik u Centru za stručno usavršavanje.
Organizovanim planom i programom deca su odgledala animirani film o životu i delu Nikole Tesle, a nakon toga realizovana je i strip radionica, gde su mališani pokazali kreativnost i svoje manuelne veštine i umeća. Takođe organizovan je obilazak parka nauke sa dve nove instalacije dobijene od Centra za promociju nauke.
-Jedna je usko vezana sa Nikolom Teslom, a to je Dinamo sistem, odnosno Dinamo bicikl. Osim toga u Naučnom klubu, prezentovali smo im tri interesantne instalacije koje su takođe pronalasci velikog inovatora Nikole Tesle – dodala je Tamara Pejić.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa