12. jul 2018.12. jul 2018.
Profesionalno i odgovorno
Dan otvorenih vrata povodom konkursa za prijem kandidata u PU Šabac

Profesionalno i odgovorno

Konkurs za prijem novih članova je otvoren do 20. jula. Pravo prijave na konkurs imaju svi državljani Republike Srbije sa punih 18 godina i ne više od 24, sa završenom srednjom četvorogodišnjom školom, koji poseduju vozačku dozvolu B kategorije
Ministarstvo unutrašnjih poslova – Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku u saradnji sa područnim policijskim upravama i Misijom OEBS-a u Srbiji je organizovalo "Dan otvorenih vrata" tokom kojeg su informisani građani u vezi sa upisom u Centar za osnovnu policijsku obuku. Kandidati koji su se prijavili na konkurs za posao policijskog službenika ili koji to planiraju mogli su da saznaju sve potrebne informacije u vezi sa konkursom za osnovnu policijsku obuku počev od opštih uslova koji su neophodni, kako izgleda postupak izbora kandidata i kvalifikacioni ispit, kao i o svemu što ih očekuje na putu da postanu policijski službenici. Takođe, građani su imali priliku da saznaju više o načinu funkcionisanja Policijske uprave Šabac.
Oficir Željko Dragojević, savetnik za profesionalno informisanje PU u Šapcu održao je predavanje kandidatima na kom je predstavio značaj ovog profesionalnog i odgovornog posla.
- Tokom “Dana otvorenih vrata” svi kandidati koji su se prijavili na konkurs ili to planiraju i sugrađani mogli su da saznaju sve neophodne informacije, počev od opštih i posebnih uslova koje treba da ispune, kao i samom postupku o izboru, kvalifikacionom ispitu i policijskoj profesiji i obuci u Centru za policijsku upravu u Sremskoj Kamenici. Osnovna obuka u Centru omogućuje kandidatima da steknu znanja i veštine potrebne za profesionalno obavljanje poslova i zadataka policajaca. Konkurs za prijem novih članova je otvoren do 20. jula. Pravo prijave na konkurs imaju svi državljani Republike Srbije sa punih 18 godina i ne više od 24, sa završenom srednjom četvorogodišnjom školom, koji poseduju vozačku dozvolu B kategorije. Dodatne informacije zainteresovani mogu pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova ili u područnoj policijskoj upravi u mestu prebivališta. U policijsku upravu Šabac ukupno je opredeljeno 20 kandidata. Zainteresovanost je solidna i tokom poslednje nedelje očekujemo najveći odziv i prijave kandidata – naveo je Dragojević.
Mladi, ambiciozni i samouvereni
- Od malih nogu me privlači policijski posao i želela sam da saznam više od ljudi koji rade kao policajci. Imam jaku želju da se jednog dana bavim ovim poslom. Nailazila sam na različita mišljenja, ali mislim da nema razlike između muškaraca i žena kada je policija u pitanju. Sve što mogu momci, mogu i devojke. Važno mi je da me porodica podržava, Jovana Tomić.
- Smatram da je posao u policiji pošten, perspektivan i veoma odgovoran posao i preporučio bih svima da se informišu i prijave na konkurs, Stefan Milaić.
- Smatram da jake i sposobne devojke mogu da se bave ovim poslom. Sebe vidim kao profesionalca i na konkurs sam se prijavila, jer je ovo najodgovorniji i najplemenitiji posao, Ikonija Radović
M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa