12. jul 2018.12. jul 2018.
DA RODE ČEŠĆE SLEĆU
URUČENI UGOVORI O FINANSIRANjU VANTELESNE OPLODNjE

DA RODE ČEŠĆE SLEĆU

Na konkurs se ove godine prijavilo 14 parova. Stručna komisija je razmatrala pristiglu dokumentaciju i obavila razgovore sa parovima, posle čega je izabrano njih 10
Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, uručio je u ponedeljak u Gradskoj kući, ugovore o finsiranju vantelesne oplodnje za deset parova koji su ispunili uslove konkursa. Grad dve godine finansira troškove vantelesne oplodnje.
Pojedinačni iznos odobrenih sredstava je 300.000 dinara, a ukupno je za ovu namenu iz budžeta grada izdvojeno tri miliona.
-Poruka svim parovima bez dece je jasna – sva imovina, sve nepokretnosti, sve titule, sve prođe i nestane, samo deca ostaju. Vodimo svetlu borbu da bismo ostvarili potomstvo. Želim da zahvalim gradu Šapcu, gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, predsedniku Skupštine grada Nemanji Pajiću, Gradskom veću i Odeljenju za društvene delatnosti grada Šapca i svima drugim koji su učestvovali u obavljanju ovog složenog posla, rekao je Dragan Topalović.
Borba za potomstvo traje godinama, nekada i decenijama. Iza nekih parova su i brojni neuspešni pokušaji.
-Suprug i ja smo u braku 24 godine i sve vreme pokušavamo da dobijemo dete. Imali smo tri neuspešna pokušaja. Ovo će biti četvrti i nadamo se najboljem. Idemo do kraja i svim parovima koji imaju ovakav problem poručila bih da ne odustaju, istakla je Marija Vasiljević.
Na konkurs se ove godine prijavilo 14 parova. Stručna komisija je razmatrala pristiglu dokumentaciju i obavila razgovore sa parovima, posle čega je izabrano njih 10.
-Želim da se zahvalim gradu Šapcu i svim parovima na ovom divnom i humanom poslu. Nadam se da smo ga obavili dobro. Želim svima, u ime komisije, da bude što više beba, rekao je Aleksandar Simeunović, psiholog i član Komisje.
Nemanja Pajić je naveo da je ovo jedna od mera populacine politike i podrške porodicama na koju je grad jako ponosan.
-Drago mi je da parovi uzimaju učešće u ovoj meri. Ti ljudi su istrajni i uporni i na nama je da ih podržimo, a do rezultata će sigurno doći. Taj rezultat će biti najlepši mogući – naši novi sugrađani, rekao je Pajić.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa