12. jul 2018.12. jul 2018.
BEOGRADSKI STRUČNjACI ZA ŠABAČKU DECU
LEKARI INSTITUTA ZA MAJKU I DETE NA RADNOM SASTANKU U OPŠTOJ BOLNICI

BEOGRADSKI STRUČNjACI ZA ŠABAČKU DECU

Dinamika dolazaka beogradskih doktora u Šabac zavisi će od potreba, odnosno broja pacijenata. Moguće da će to biti na sedam ili 14 dana. Sigurno je da će jedan dan biti odvojen za ambulantne preglede, a jedan za operacije
Prošlog petka Opštu bolnicu „Laza K. Lazarević“ posetili su eminentni stručnjaci Instituta za zdravstvenu zaštitu majka i dete „Dr Vojkan Čupić“. Cilj posete je bio radni sastanak na kom je dogovorena dalja saradnja dve ustanove.
Satanku su prisustvovali v.d. direktor Opšte bolnice Šabac dr Slobodan Popović i v.d. direktor Instituta doc. dr Radoje Simić, dečji hirurg, uskostručan za dečju plastičnu hirurgiju, sa svojim saradnicima. Dogovoreno je da dečji ortopedi i dečji fizijatri Instituta dolaze u šabačku bolnicu i rade preglede i operacije. Konkretni rezultati postignutog dogovora trebali bi da se vide krajem leta.
Dinamika dolazaka beogradskih doktora u Šabac zavisi će od potreba, odnosno broja pacijenata. Moguće da će to biti na sedam ili 14 dana. Sigurno je da će jedan dan biti odvojen za ambulantne preglede, a jedan za operacije.
Jedan od članova beogradskog tima bio je prim. dr Zoran Paunović, spec. Dečje hirurgije i ortopedije, nečelnik Službe za ortopediju i koštano zglobnu traumu Instituta. Šabačkoj bolnici se zahvalio na gostoprimstvu i ukazanom poverenju.
-Nadam se da ćemo imati veoma uspešnu saradnju koja će dati dobre rezultate u lečenju naših malih pacijenata u domenu ortopedije i traumatologije. Zajedno sa našim fizijatrima pomoći ćemo da se u šabačkoj bolnici razvije zdravstvena zaštita dece u ovom segmentu, rekao je dr Paunović.
Direktor Instituta doc. dr Radoje Simić, inače nekadašnji učenik Šabačke gimnazije, smatra da je njihova dužnost da znanje stečeno do svetskih stručnjaka, prenesu na lekare širom Srbije.
-Srećan sam što sam došao u grad u kom sam naučio kako se voli čovek i kako se čoveku može pomoći. Lekari šabačke bolnice su cenjeni. Građani ovog regiona mogu da budu sigurni. Niko nije savršen, pa i u svetu postoje bolnice koje su vrhunske, ali ne u svim segmentima. Želja mi je da od šabačke bolnice napravimo stožera zdravstva u ovom regionu. Podržavam i pohvaljujem ideju da se Opšta bolnica razvija na ovakav način, rekao je dr Simić.
Podrška na raspolaganju 24 sata
-Dečji ortopedi i dečji fizijatri sa Institura dolaziće u našu bolnicu da rade konsultativne preglede i ortopedske intervencije. Pored toga, imaćemo praktično 24 časa otvorena vrata Instituta za svaki vid pomoći. Tako će u slučaju povreda biti uspostavljani video linkovi i na taj način će se vršiti konsultacije sa njihovim stručnjacima. Ujedno, oni će vršiti i obuku naših kadrova. Ovo je samo početak saradnje, a naša je ideja da se ona proširi i na druge oblasti medicine koje se bave zdravstvenom zaštitom dece i mladih, naveo je dr Popović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa