12. jul 2018.12. jul 2018.
Obeleženo roćenje Svetog Jovana Krstitelja

Ivanjdan u Nakučanima

Crkva u Nakučanima u subotu je obeležila krsnu slavu, Ivanjdan, praznik kojim se obeležava rođenje Svetog Jovana Krstitelja.
Svečanoj liturgiji u nakučanskoj crkvi prisustvovali su meštani Bojića, Sinoševića i Nakučana, predstavnici Gradske uprave grada Šapca i gradonačelnik Nebojša Zelenović.
U ime crkvenog odbora, starešina hrama, sveštenik Branko Ilić, uručio je gradonačelniku Šapca zahvalnicu, za pomoć crkvi i pomoć prilikom gradnje novog parohijskog doma u Nakučanima.
-Lepo je videti puno dvorište i pun hram, a drago nam je što je i prvi čovek našeg grada imao vremena da dođe i podeli praznični duh sa nama. Proslavljanje praznika nam daje priliku da se okupimo u ovako velikom broju. Danas slavimo veliki praznik, a ova slava je dokaz da smo mi na pravom putu. Sledeća godinama nam je jubilarna, 140 godina od kada je ozidan ovaj hram i nadam se da ćemo taj jubilej dostojanstveno obeležiti, napomenuo je sveštenik Branko Ilić.
Prodan Panić, odbornik u Skupštini grada Šapca, je rekao da je veoma ponosan što je veliki broj vernika došao u Nakučane. On je napomenuo da se ovo selo, poslednjih nekoliko godina, razvija, ali da oni, kao meštani teže da se popravi infrastruktura i uslovi za život, kako bi mladi ostajali u selima.
Ideju o ostanku mladih u šabačkim selima podržao je i Goran Avramović, predsednik crkvenog odbora u Nakučanima. On je poželeo da sledeće godine, kada budu obeležavali 140 godina hrama, na Ivanjdan, u crkvi bude još više vernika.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa