12. jul 2018.12. jul 2018.
ORGANIZOVANE PRVE TRKE KVADOVA U SRBIJI

Promocija planine Cer

Manifestacija “Trka kvadova stazama slavnih ratika” održana je proteklog vikenda na Ceru, u organizaciji “Cerera sport”, a pod pokroviteljstvom grada Šapca i Turističke organizacije u Šapcu. Projekat “Trke kvadrova za državni šamionat” pokrenuli su “Cerera sport” i Moto savez Srbije.
U subotu je organizovano upoznavanje sa stazom, okuljanje i promotivna vožnja, a nedelja je bio takmičarski dan. U prvoj vožnji od 10 km, takmičari su zauzeli položaj pozicije, a nakon toga održna je trka od 50 km. Prvi put su organizovane kvado trke u Srbiji, a učesnika je bilo oko četrdeset.
-Izuzetna mi je čast što se trke prvi put održavaju baš na našoj planini Cer. Ovo je nastavak priče koju realizujemo već dve godine. Moramo da pokažemo šta sve Cer ima i da postavimo na mesto koje mu zaista pripada – istakao je Božidar Katić, član Gradskog veća.
Prema rečima Lazara Jahurića cilj ovakvih manifestacija je promocija planine Cer.
- Cilj nam je da privučemo što više ljudi koji će posećivati Cer. Momci koji su došli da voze trku su prvi put na ovom mestu i oduševljeni su. Grad Šabac i Cerera sport trudeće se da u narednim godinama dorinesu tome da Cer zaista zaživi – naveo je Lazar Jahurić, direktor “Cerera sport”
Cer nastavlja da bude mesto održavanja značajnih manifestacija, a sledeće godine očekuju se tri trke, kada će takmičenje postati zvanično.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa