12. jul 2018.12. jul 2018.
Parada zdravog života, višeboja, folklora...
“IVANjDANSKI DANI” U BADOVINCIMA

Parada zdravog života, višeboja, folklora...

Održano takmičenje mladih ribolovaca, lovaca u gađanju glinenih golubova, biciklijada, izložba hrane i pića, slika likovne kolonije “Most”, čobanski višeboj i na kraju bogat kulturno-zabavni program. Sveukupni pobednik čobanskog višeboja Marko Petrušić iz Badovinaca. Predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac poručio da mu je želja da svako selo u opštini ima svoju manifestaciju
Deveti po redu “Ivanjdanski dani”, održani su prošle nedelje na desnoj obali Drine kod “Pavlovića mosta”. To je tradicionalna manifestacija sećanja na Ivanjdanski vašar, koji se ovde dugo održavao uvek za ovaj veliki praznik.
U prepodnevnim satima održan je Memorijal Slobodan Erdevički- Biber u pecanju ribe na plovak. Veštinu u rukovanju štapom i udicom pokazali su najmlađi, a istovremeno na Kurtovića adi, kraj Drine održano je takmičenje u gađanju glinenih golubova u kome su učestvovali članovi Lovačkog društva “Mačva”. Usledila je peta “biciklijada”, kojom su učesnici želeli da promovišu zdrave stilove života i bezbednost najmlađih u saobraćaju. Vožnju biciklima ulicama Badovinaca u kojoj je bilo 50. učesnika, organizovalo je Udruženje “Eko Drina. Pobednicima u ovim takmičenjima predsednik Turističke organizacije opštine Bogatić Vladan Popadić, uručio je zahvalnice, medalje i pehare.
Pored takmičarskog dela, posetioci su mogli da vide izložbu slika na otvorenom, koju su priredili učesnici likovne kolonije “Most”. Priređena je i izložba ručnih radova, jela i pića, a najuzbudljiviji deo programa bilo je takmičenje mladića u čobanskom višeboju. Posle brojnih disciplina, najviše bodova je prikupio Marko Petrušić, privatni ugostitelj i kapiten Fudbalskog kluba “Drina” iz ovog sela.
U nadvlačenju konopca, pobedila je ekipa “Deveti reon”.
U kulturno-zabavnom delu programa, pored domaćeg KUD “Dukat”, izvorne pevačke grupe “Drina” iz ovog sela nastupilo je KUD “Jelica” iz Crne Bare i ženska pevačka grupa KUD “Dukati” iz Ravnja.
Svoje veštine u sviranju na harmonici prikazao je Dušan Mijailović iz Badovinaca.
- Želja nam je da svako selo ima svoju manifestaciju, istakao je predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac, pozdravljajući brojne goste “Ivanjdanskih dana” u Badovincima.
Kao organizatori pohvale zaslužuju mesna zajednica Badovinci i Turistička organizacija opštine Bogatić, a generalni pokrovitelj bila je Opština Bogatić.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa