12. jul 2018.12. jul 2018.
Korak ka slavnim danima
ŠAMPIONI MOL “POCERINA” –
FK “KARAĐORĐE”

Korak ka slavnim danima

Iskustvo na terenu i klupi donelo uspeh. Presudio trijumf u Koceljevi. U prvoj sezoni stabilizacija, a ubrzo i “napad” na Zonu. Nastavak infrastrukturnih radova
Nekada su Mišarci gledali srpskoligaški fudbal. Početkom veka umela je i “Mačva” da pognute glave napusti teren u ovoj Mesnoj zajednici. Ipak, ti dani su daleko, ali vreme uspeha FK “Karađorđe” se vraća i trajaće, uvereni su u rukovodstvu šampiona MOL “Pocerina” i novog člana Okružne lige. Titula je najlepši poklon klubu koji ove godine slavi 70 godina postojanja.
-Sezonu ranije zaustavljeni smo u baražu i pred prethodno leto znali smo šta hoćemo i koji je put do tog cilja. Napravili smo iskusan tim, doveli iskusnog, poznatog trenera Aleksandra Jankovića i krenuli u realizaciju ambicija. Veći deo šampionata smo vodili na tabeli, ali svakako da je presudna pobeda bila ona u Koceljevi protiv “Dušana Silnog” 1:0 kojom smo pokazali da imamo baš sve neophodno za viši nivo – ističe predsednik UO Zoran Ostojić.
Dugo se čekalo na novi rang, te u prvoj sezoni je cilj upoznati Ligu kako bi se stvarala baza za više domete.
-Cilj će biti sredina, gornji deo tabele, ulogu favorita prepuštamo drugima u prvoj sezoni, no svakako da planiramo uskoro i “napad” na Zonu. Promenićemo politiku kluba što se tiče angažovanja novih igrača. Okrug zahteva redovne treninge, te ćemo se orijentisati samo na igrače iz našeg Okruga koji mogu biti i na treninzima. Ne stajemo ni sa infrastrukturnim radovima. Nastavljamo ograđivanje, rekonstrukciju pomoćne tribine i poboljšanje pomoćnog terena. Želimo da Mišar uskoro ima fudbalski stadion – dodaje Ostojić.
Prelazni rok tek je počeo, no promena će biti i pregovori su već u toku.
-Imamo novog trenera, nekadašnjeg igrača Mačve, trenera mlađih kategorija Sašu Petrovića i u dogovoru sa njim sklapamo tim. Još nema zvaničnih dolazaka i odlazaka, ali smo blizu dogovora sa nekim iskusnim igračima, onima koji su igrali i više rangove kako bi doneli neophodno iskustvo. Pripreme su nedavno počele i radujemo se novi izazovima – rekao je član Uprave kluba Dušan Stošić.
Pocerinu je Karađorđe “pokorio” sa 63 boda, osam više od prvog suseda. Ostvario je 20 pobeda, četiri remija i dva poraza, a istakao se i ubedljivo najboljom odbranom lige (23 primljena gola). Iako je Mišar snaga “Karađorđa”, ekipa je odlično igrala i van svog sela, te je jedini neporažen tim na gostovanjima u sezoni.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa