12. jul 2018.12. jul 2018.
Rekordi, dominacija,  povratak
ŠAMPION MOL “MAČVA” -
FK “HAJDUK STANKO”

Rekordi, dominacija, povratak

Dominacija ekipe čitav šampionat. Presudna reorganizacija i zajednička posvećenost istom cilju. Naredni cilj stabilizacija u Okružnoj ligi
U mnogim ligama terena ovog okruga viđena je borba za titulu do samog kraja, ali Međuopštinska liga “Mačva” pripada manjini. “Hajduk Stanko” je dominirao, praktično od starta, nije imao konkurenta jakog da mu ugrozi šampionski put, te je konačnih plus 23 u odnosu na prvog pratioca i realan odnos.
-Jedna od istorijskih sezona. Posle neuspeha pre dve sezone i ispadanja iz okružnog ranga, shvatili smo da je pred nama, igračima, stručnim štabom, upravom, veliki izazov stabilizacije kluba, trebalo je pokazati snagu kolektiva kojeg jedan neuspeh neće srušiti. Uspeli smo u tome, sa trenerom Jurišić na klupi i Predragom Šokčanićem u rukovodstvu, krenuli smo odmah u misiju povratka. Stvoren je mlad tim, ali ambiciozan, svako je znao svoj deo posla i svako ga je obavio besprekorno, te smo postali savršen mehanizam. Vredno smo radili, trenirali, a to se uvek ispati. I kada smo imali veliku prednost, nismo posustajali, opuštanje je bilo zabranjeno - ističe prvotimac Nemanja Jurišić.
Okružna liga nije nepoznat teren za Crnobarce, ne postoji neizvesnost oko zahteva, težine rivala. Ipak, kao novajlije, najpre žele stabilizaciju u ligi, da bi postepeno gradili više ambicije. Pripreme su startovale 1. jula, predviđeno je osam pripremnih utakmica i dva turnira.
-Cilj je da budemo u gornjem delu tabele. U ovom rangu je nekoliko finansijski jačih klubova, sa iskustvom, no mi se nikoga nećemo plašiti. Ekipa koja je iznela teret titule ostaje na okupu jer zaslužuje da se zajedno bori i u višem rangu. Jedan ili dva igrača su u planu kako bi se pojačala konkurencija, samo jedan je otišao - istakao je trener Dejan Jurišić.
U 28 utakmica “Hajduk Stanko” je ostvario 26 pobeda i svega po jedan remi i poraz.Ubedljivo su najefikasniji tim lige sa rekordom od 134 pogotka (na drugom mestu Glušci 78), a imali su i najbolju odbranu sa 20 primljenih golova. Rekorde su rušili i pojedinci. Željko Tovilović je prvi strelac sa 42 gola, Željko Đonlić i Stefan Ivić sa po 25 su na drugom i trećem mestu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa