19. jul 2018.19. jul 2018.
TREBA RAZMIŠLjATI O ASFALTU
ŠLjUNČENjE PUTEVA U DVORIŠTU

TREBA RAZMIŠLjATI O ASFALTU

Meštani sela Dvorište, na prošlogodišnjem neposrednom izjašnjavanju su se izjasnili da im je prioritet popravka puteva i sav novac od poreza namenjen je za tu svrhu. Radovi su trenutno u toku.
Iako im šljunčenje puteva dosta znači, meštani su saglasni da se ovako neće trajno rešiti problem. Kažu da je novca malo, a puteva mnogo i da se u dogledno vreme mora razmišljati o asfaltu.
-Prošle godine smo izglasali da nam se pošljunče putevi i sada se to realizuje. Ovo nam znači, pogotovu posle kiša, mada bi nam trebalo više. Valjda će doći bolje vreme da se radi asfalt. Ima dosta sokaka, a para je malo. Za referendum ove godine ima predloga da se sređuje centra, da se završi igralište koje je započeto, videćemo koliko će novca biti. Oko 50 odsto naših meštana plaća porez. Nadamo se da će plaćati više kada vide da se radi i da te pare ostaju nama, kaže meštanin Dragan Jovanović.
Isto razmišlja i Svetislav Petrović koji podseća da je još 1975. asfalt došao do svih sela i smatra da bi i sada trebao da se pronađe način da se asfaltiraju svi sokaci po selima.
-Znači nam šljunčenje, ali to nije dovoljno. Teren je ovde takav da posle svake kiše voda odnese sve što se uradi. Treba nam, asfalt. Grad treba to nekako da vidi da stavi u svoj plan. Novca od poreza je malo, a sokaka koji vode do kuća ima mnogo, kaže Svetislav Petrović.
Radove su u četvrtak obišli Jelena Petrović Topalović pomoćnik gradonačelnika i Miodrag Filipović rukovodilac sektora za izgradnju grada. Jelena Petrović Topalović je tom prilikom istakla da već treba da se razmišlja o predlozima za ovogodišnji referendum.
-Ljudi imaju ideja i za predloge projekata za ovu godinu. Treba još više razmišljati o tome. Podesećam da svi koji su platili porez i Saveti Mesnih zajednica mogu da predlažu, a o predlozima mogu da glasaju svi koji su se upisali u spisak za izjašnjavanje. Upisivanje u spisak biće omogućeno do dva dana pred postupak glasanja. Kada bude raspisan javni poziv za podnošenje predloga u roku od mesec dana treba izneti predloge, podsetila je Jelena Petrović Topalović.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa