19. jul 2018.19. jul 2018.
Kraj za bezimene ulice
Uredba o adresnom registru

Kraj za bezimene ulice

Izabrani savetnici mesnih zajednica, na teritoriji grada Šapca do 20. jula treba da predlože nazive ulica u svojim mestima
Donošenjem Uredbe o adresnom registru predviđeno je da do kraja 2018. godine sve ulice koje do sada nisu imale nazive dobiju svoje. Prema Uredbi sve bezimene ulice moraju imati svoje tačne naziva, što će uveliko olakšati stanovnicima i onima koji se nađu slučajno ili namerno u nekoj od njih. Brige imaju ne samo građani kojima predstoji promena ličnih dokumenata već i poštari, radnici Hitne pomoći i policije kada na terenu ne mogu da pronađu odredište. Ovom Uredbom takvi problemi bi bili rešeni. Prema podacima u Šapcu postoji nekoliko stotina neimenovanih ulica.
- Gradska uprava grada Šapca je izašla u susret Uredbi o adresnom registru, tako što je pre mesec dana zajedno sa izabranim savetnicima mesnih zajednica, na teritoriji grada Šapca, stupila u kontakt i poslala im dopis da do 20. jula predlože nazive ulica u svojim mestima. Najveći problem u gradu su ulice koje nemaju naziv i to upravo po obodnim mestima izvan užeg gradskog jezgra i nadamo se da će do 20. jula predlozi mesnih zajednica stići, kako bi Gradska komisija za imenovanje naziva ulica i trgova grada Šapca mogla da nastavi sa radom i predložene nazive obradi, da bismo kasnije mogli da ih uputimo na saglasnost Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Nadamo se da će ovaj veliki posao, jer se radi o više stotina ulica, biti završen do kraja godine i kako bi adresni registar i na teritoriji grada Šapca bio ažuriran. Na taj način bi se stekli uslovi da početkom sledeće godine svi oni objekti koji se sada nalaze u neimenovanim ulicama, dobiju broj. Adresni registar bi tada bio kompletan – naveo je Dejan Živanović. saradnik za kulturu u Gradskoj upravi.

M.Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa