19. jul 2018.19. jul 2018.
PRIJEM ZA ŠABAČKE MAČEVAOCE

Veštinom do uspeha

MK “Cerski junaci 1914” jedan od najuspešnijih na Prvenstvu Srbije. Ekipni pionirski šampioni ponovo, devet pojedinačnih medalja. Šabac domaćin još jednog velikog takmičenja 2019. godine
Mačevanje je najmlađi sport u Šapcu, bar kada se posmatra godina osnivanja kolektiva koji reprezentuje naš grad u nekom sportu. Ipak, iako se takmiče nepune tri godine, borci ovog kluba su jedni od najuspešnijih u Srbiji, u svojim kategorijama. Posle svih uspeha, “kruna” je stigla na nedavno održanom Prvenstvu Srbije gde su klub i Luka Ranković odbranili prošlosezonske titule, a rezultatima su pridodata još neka značajna ostvarenja. Tim povodom, član Gradskog veća Božidar Katić i direktor Turističke organizacije Šapca Srđan Mitrašinović, upriličili su prijem za deo “odlikaša” i stručni štab kluba
-Uvek je teže odbraniti nego osvojiti titule, a mi smo uspeli u tome. Čast nam je što reprezentujemo naš grad i veliko hvala gradu koji je uz nas od početka. Teško je sabrati sve medalje, ali danas su sa nama: Luka Ranković, dvostruki šampion za pionire u floretu i pobednik kupa u floretu i sablji, potom Luka Maksimović, vicešampion sablje, treći u floretu pionira, Anđelina Đorđević, treća u državi u sablji i vicešampion Kupa, kao i kadetkinja Nina Mićović, treća kadetska sablja Srbije. Treba pomenuti i Sandru Radić, takođe treću u Srbiji. Samo ovde je blizu 50 međunarodnih odličja, ukupno ih je oko 70. Prezadovoljni smo dosadašnjim ostvarenjima, ali želimo još više u budućnosti – istakao je predsednik kluba Vladan Ranković.
Mačevanje je za kratko vreme postiglo mnogo i to pokazuje da je trud i posvećenost početak svakog dostignuća, istakao je Božidar Katić.
-Ponosni smo na njih, na sve uspešne mlade Šapčane. Kada je osnivan klub, mnogi su se smejali toj ideji, a evo sada je to uspešniji kolektiv od mnogih sa dužom tradicijom funkcionisanja. Nastavićemo da pružamo podršku, da budemo, kao grad, potpora dobrih rezultata, a ne sumnjam da će oni trajati još dugo – rekao je Katić.
-Kod njih impresioniraju, ne samo rezultati i medalje, već i drugarstvo koje oni neguju, čuvaju, a to je najvažnije. Donose radost, pronose slavu grada i svog kluba, a Šapcu donose međunarodna takmičenja. Dobili smo pohvale za organizaciju Svetskog kupa prethodne jeseni, bićemo i naredne godine domaćini – dodao je Srđan Mitrašinović.
Trenutno je pauza između sezona u mačevanju, a nova startuje u septembru “Čivija kupom” u Šapcu, hali “Zorka”, 15. i 16. septembra.

B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa