7. april 2011.7. apr 2011.
FUDBAL: PETROVAC NA MLAVI: FK „SLOGA“ - FK „MAČVA“ 0:0

OKRENI, OBRNI BOD

Odlična igra FK „Mačve“ dovoljna za nerešeno.
Petrovac, 02. 04. 2011. godine. Stadion: FK „Sloge“.
Stepandić, Tajdić, Pejović, Ristivojević (A. Radovanović), Marković, Obrovac (Vasić), Lazić, Radovanović, Tufegdžić, Kovačević, Gavrić.
Na gostovanju u Petrovcu na Mlavi, ekipi koja ima veći bodovni saldo od Šapčana, FK „Mačva“ je prikazala najbolju igru na gostovanju ove sezone, čak, može se reći i od gostovanja u Priboju iz prethodne sezone, ali neopravdano poništeni gol Kovačevića i tri promašaja Tufegdžića, uveli su FK „Mačvu“ u mirnu luku nerešenog rezultata.
Posle detaljnih analiza ustanovljeno je da je poništeni gol Kovačevića potpunio regularan. Treba imati u vidu da sudija donosi odluke u trenutku u gužvi i pod pritiskom, a svi ostali posle svih mogućih snimaka. Namera se teško može dokazati. Međutim, pravilnost je evidentna.
Šta reći posle ove utakmice?
Jedan aspekt je sportski, a to je činjenica da se FK „Mačva“ i u kup utakmici sa FK „Borcem“ propisno ispromašivala, a pogotovu Tufegdžić, što znači da je ovo pravilnost, a ne stvar sportske sreće ili nesreće. Na ovome treba da radi stručni štab.
Drugi aspekt je ne baš čisto sportski i vezan je za obezbeđenje uslova takmičenja. Pisac ovih redova je posle prvog gostovanja FK „Mačve“ u Požegi predvideo ovakvo suđenje na gostovanju. To predviđanje je izrečeno na osnovu dobrog poznavanja stanja u fudbalskoj, a pogotovu sudijskoj organizaciji. Principi na kojima rukovodstvo FK „Mačve“ želi da izgradi odnose sa svim učesnicima u takmičenju su , što se nas tiče, potpuno ispravni, ali je problem ukoliko ih se FK „Mačva“ jedina drži i ostane usamljena u tome. Za dobro fudbalske igre bilo bi značajno da na ovim osnovama nađe istomišljenike i u drugim fudbalskim klubovima.
U suprotnom, daj Tufegdžiću neki gol pa da se više ne bavimo sa ovim.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa