19. jul 2018.19. jul 2018.
Početak priprema - jun 2018. (S. S.)

Početak priprema - jun 2018. (S. S.)

MAČVA STARTUJE NOVU SEZONU

OPSTANAK PRIMARNI CILj

Tim iz prethodne sezone mahom sačuvan, ali navala pod znakom pitanja. Moguće još promene u sastavu. Cilj - opstanak u Super ligi
Druga sezona u eliti startuje za tri dana, a šta možemo očekivati od “Mačve” velika je nepoznanica, no niko ne može oduzeti nadu da bi se mogli prijatno iznenaditi. Utakmicom u Borči su okončane pripreme, bar u segmentu prijateljskih mečeva, a u nedelju startuju oni važni.
Ekipa je na pripremama od 11. juna. Trener Dragan Aničić je prozivku i prve treninge odradio u Šapcu, odigrane su tri utakmice pre odlaska na Zlatibor gde je ekipa nastavila sa radom u drugačijoj atmosferi. Pre sedam dana se tim vratio sa naše planine i do starta radi na glavnom i pomoćnom terenu sa veštačkom travom.
Generalno posmatrano, većina igrača iz prošlogodišnjeg sastava ostala je u klubu, ali bilo je i odlazaka igrača koji su imali značajan teret prošlogodišnjih dostignuća. U klubi nisu više golman Nenad Filipović, standardan u prvom delu prvenstva, Bojan Matić, najbolji igrač i strelac, Nikola Milinković, napadač ponikao u Mačvi, već nastupa u Uzbekistanu, dok je u izboru nove sredine slobodan i Arsenijević. Još uvek jedini dolazak je golman Vićić, najverovatnije rezerva Dušanu Puletiću, no sa ekipom radi i nekoliko igrača na probi, te nije sigurno da li će ostati.
Cilj nije teško definisati, bar ne onaj realan, to je opstanak u Super ligi. Biće to teže nego prethodne sezone jer jedan tim više će strahovati zbog baraž duela 14-plasirane ekipe.
Osam pripremnih
Od starta priprema 11. juna do starta Super lige, šabačka “Mačva” odigrala je osam pripremnih utakmica. Počelo je porazom od “Partizana” 1:2 u Beogradu, potom u Pazovi su Šapčani remizirali sa kineskim “Janabeom” 1:1 i izgubili od ruskog kluba “Krila Sovjetov” 0:2. Na Zlatiboru je savladan “Rad” 2:1, bolji od “Mačve” bili su Krupa 0:1 i “Mladost” Lučani 0:2, da bi na oproštaju od Zlatibora “crveno-crni” savladali “Strumicu” 1:0. Niz utakmica okončala je pobeda u Borči 4:1.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa