19. jul 2018.19. jul 2018.
TREĆI U SRBIJI
VATERPOLO - MLAĐE KATEGORIJE

TREĆI U SRBIJI

Ne, nije u pitanju “bajata” informacija, nije greška, nije podsećanje, ovo je novo veliko dostignuće. Da, seniori VK “Šabac” su treći u Srbiji, mesto u samom vrhu potvrdili su početkom prošlog meseca, no istim numeričkim epitetom mogu da se pohvale, istovremeno, mlade i velike nade ovdašnjeg vaterpola, dečaci rođeni 2007. i 2008. godine.
Pre nekoliko nedelja su na polufinalnom turniru osvojili drugu poziciju, prikazali najlepši vaterpolo i obezbedili mesto na finalnom turniru za šampiona Srbije. Spremali su se bez pritiska, samo u želji da ostanu verni sebi i svom principu podele odgovornosti i jednake raspodele tereta utakmice. Uspeli su u tome, ali i nastojanju da pobeđuju. U četiri meča, izgubili su samo jednom, dok su tri puta slavili. Ekipu su predvodili treneri Nemanja Ličanin i Miroslav Petrović.
-Od povratka vaterpola u Šabac naš cilj je da ojačamo školu, da mlađe kategorije budu naša snaga i baza uspeha VK “Šabac”. Ovo je generacija koja mnogo obećava, koja ima potencijal za najviše. Talenat je jedno, no oni postižu mnogo zahvaljujući predanošću, radu, drugarstvu i smatramo da će i u godinama koje slede biti u vrhu svog uzrasta, a uskoro i snaga seniorskih pobeda - ističu u klubu.
Šapčani su najpre u grupi dominantno pobedili “Nais” 9:3 i “Bečej”13:4, a u odličnom meču poraženi su od “Partizana” 7:4. Drugo mesto donelo je duel za bronzu u kome su naši “delfini” pobedili “Vojvodinu”6:5. Šampion je “Zemun”.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa