19. jul 2018.19. jul 2018.
Reprezentativno-klupski izazovi
BOKS - MEĐUNARODNI TURNIRI

Reprezentativno-klupski izazovi

Leto i rana jesen možda su i ključni periodi godine za naš boks i pravi ispiti za kvalitet boraca od kojih bokserska javnost i Savez očekuju mnogo. Jedan od dva velika međunarodna turnira u Srbiji već je održan, drugi sledi, a već sada možemo reći da je na prvi izazov uspešno odgovorila i “Mačva”. Reprezentativac iz redova šabačkog kluba Rade Joksimović jedan je od dva borca iz Srbije koja su dosegla finale na “Vojvođanskoj zlatnoj rukavici”, jednom od najjačih turnira u Evropi za kategoriju mladih (17 - 18 godina). U svojoj kategoriji do 49 kg, Joksimović je, voljom žreba, bio slobodan u četvrtfinalu, potom je u polufinalu ubedljivo “tukao” naturalizovanog Rusa, šampiona ove zemlje, 5:0, da bi u finalu poklekao protiv Indijca Singa.
-Ovo je takmičenje na nivou najvećih prvenstava. Stotinu pedeset boksera, više od 20 država, svi najbolji su bili tu. Rade je boksovao odlično, izgubio je preglasavanjem, ne bi bilo nezasluženo i da je dobio Indijca. Finalisti su dobili i pehare za najborbeniji par što govori o kvalitetu meča. Pohvalili su Joksimovića Piperski i Marčeta, kao i predsednik Borovčanin i očekuju mnogo od njega u budućnosti. Samo su on i Jovanović od naših boksera stigli do finala, a imali smo 14 predstavnika - rekao je trener Slobodan Mitrović.
Krajem avgusta Vrbas će ugostiti najbolje boksere juniore na drugom međunarodnim “Kupu nacija”, a velika očekivanja na tom takmičenju svi u Bokserskom savezu Srbije, kao i u šabačkoj “Mačvi” imaju od Semiza Aličića, jednog od predvodnika juniora Srbije i višestrukog šampiona svoje kategorije. Semiz je jedan od favorita za titulu, a već do sada je učesnike prijavilo 28 država, praktično sa svih kontinenata.
Trojica boksera “Mačve” pozvani su i na pripreme najboljih školaraca Srbije. Luka Mijailović, Mile Jovanović i Danilo Makević, zajedno sa ostalim reprezentativcima grade formu za međunarodne turnire.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa