7. april 2011.7. apr 2011.
PRIMER USPEŠNE PRIVATIZACIJE - ZORKA KOLOR ŠABAC

BOJE ZA EVROPU

Osam godina posle privatizacije ZORKA KOLOR potvrđuje ne samo uspešnost te transformacije već i učvršćuje vodeću poziciju u svojoj delatnosti. Miroslav Aleksić, vlasnik i direktor Kompanije ZORKA KOLOR, ponosi se radnim rezultatima i veruje u budućnost ove fabrike
Kompanija koja je razvoj zasnovala na tradiciji proizvodnje boja i lakova, ZORKA KOLOR, danas je u vrhu te oblasti, važi kao simbol za kvalitetne premaze čitavog regiona. Odlikuje je rast prodaje, plasman na domaćem i inostranom tržištu, odnos cene i kvaliteta ali i konstantno ulaganje u istraživanje i razvoj delatnosti.
- ZORKA KOLOR je danas lider u proizvodnji boja i lakova na prostoru bivše Jugoslavije kao i na prostoru Jugoistočne Evrope. Naša najvažnija tržišta su tržište Srbije kao i Makedonije jer smo u Skoplju kupili fabriku boja i lakova “Alkaloid“. Imamo značajan izvoz u Mađarsku, Moladviju, Rumuniju i Albaniju, tako da smo u svakom pogledu jedan od većih proizvođača boja i lakova u ovom delu Evrope - kaže vlasnik Kompanije ZORKA KOLOR Miroslav Aleksić.
Pokazatelj razvoja ove Kompanije je i prihod koji je u momentu privatizacije bio oko pet miliona evra, da bi 2010. godine, dostigao 12 miliona. U prethodnom periodu proizvodni program zasnivao se većinom na industrijskim premazima da bi posle privatizacije najveći generator rasta proizvodnje postao program dekorative. Ulaganje u razvoj prethodnih godina doprineo je i širenju programa proizvodnje boja, značajno je unapređen kvalitet ali i sama organizacija poslovanja koja danas odlikuje ovu renomiranu firmu.
- Da bismo to postigli zasluga je svakako ljudi koji rade u fabrici ali i angažovanju stranih stručnjaka koji su znatno pomogli da unapredimo i kvalitet proizvoda i naše proizvodne procese. ZORKA KOLOR danas izgleda sasvim dugačije nego kada je privatizovana, a privatizovana je kao dobra firma, ali u okruženju jake konkurencije morali smo da budemo bolji. Mnogo toga se promenilo poslednjih godina, stare poznate fabrike boja su nestajale a dolazile su renomirane strane kompanije i mi smo morali da razvijamo svoj status. Da tako sportski kažem, mi smo nekada bili srpska liga a postigli smo da danas igramo evro ligu, tako je u biznisu - objašnjava Aleksić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa