26. jul 2018.26. jul 2018.
Rešavanje  dugogodišnjeg problema
IZGRADNjA KANALIZACIjE U MAJURU

Rešavanje dugogodišnjeg problema

Zahvaljujući direktorki Vodovoda rešićemo višegodišnji problem, rekao Ivan Vratić iz Majura. Nastavljamo da širimo mrežu, dodala Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka Vodovoda
Javno komunalno preduzeće „Vodovod Šabac“ počelo je radove na izgradnji kanalizacione mreže u ulici Travnice u Majuru.
Građani ovog dela Majura su pre nekoliko godina uplatili svoje obaveze i dugo čekali početak radova.
- Moram da se zahvalim direktorici Vodovoda Danieli Lovrin Gavrilović, jer smo zahvaljujući njoj uspeli smo da se dogovorimo. Kanalizacija se radi u terminu kada smo se i dogovorili. Dogovor je ispoštovan maksimalno i svi smo zadovoljni zbog početka radova. Znači nam dosta pošto imamo velikih problema. Željno iščekujemo da se završe radovi, da se priključimo i da se rešimo problema - rekao je Ivan Vratić iz Majura.
Prema rečima direktorke Vodovoda, pregovore sa žiteljima ovog dela Majura započeli su u februaru mesecu.
- Pre svega veliko hvala svima koji žive u ulici Travnice na strpljenju i ukazanom poverenju. Oni dugo čekaju na kanalizaciju i mi smo u dogovoru sa njima počeli radove pre nedelju dana. Radi se o nešto više od kilometra kanalizacione mreže i očekujem da će radovi biti završeni za nekih mesec, do mesec i po dana, kada će 30 domaćinstava moći da se priključi na kanalizaciju rekla je Lovrin Gavrilović.
Prema njenim rečima, sve aktivnosti zaposlenih u Vodovodu su usmerene ka širenju i izgradnji kanalizacione mreže, ali i istovremeno i ka motivisanju naših sugrađana da tamo gde postoji kanalizaciona mreža da se priključe.
- To je važno iz dva razloga. Pre svega, na taj način se eliminišu septičke jame iz upotrebe, čuvamo prirodu. Sa druge strane, iako se to ne čini našim sugrađanima, priključenje na kanalizacionu mrežu je i isplativije. Naime, priključenje na kanalizacionu mrežu košta 600 evra u dinarskoj protivvrednosti, a građani sigurno toliko daju za godinu dana na pražnjenje septičkih jama - dodala je direktorka Vodovoda.
Vrednost ovih radova iznosi oko sedam miliona dinara.
Modeli za plaćanje
- Zaposleni u Vodovodu su u protekla dva meseca sproveli su akciju i obišli 1.800 domaćinstava u prigradskim naseljima koji imaju mogućnost da se priključe na kanalizaciju. Namera nam je bila da ponudimo nekoliko modela za priključenje. Prvi model je da se polovina iznosa od 600 evra odmah uplati, a ostatak na 36 mesečnih rata. Drugi model smo omogućili u saradnji sa Poštanskom štedionicom, a to su izuzetno povoljni krediti sa minimalnom kamatom za celokupan iznos od 600 evra na 36 rata. Za one sugrađane koji nisu u mogućnosti da iskoriste ova dva modela, mi smo veoma voljni da pronađemo ekonomski prihvatljiv model - rekla je Daniela Lovrin Gavrilović.
N. K

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa