26. jul 2018.26. jul 2018.
Za Ljubinkino  ubistvo 30 godina
PRESUDA VUKAŠINU VILOTIĆU IZREČENA

Za Ljubinkino ubistvo 30 godina

Vukašin Vilotić iz Bojića, koji je u januaru 2016. godine ubio medicinsku sestru Ljubinku Popović ne njenon radnom mestu, odlukom Višeg suda u Šapcu osuđen je na 30 godina.
Vilotić je prvostepeno u novembru prošle godine osuđen na istu ovu kaznu zatvora, ali je ona odlukom Apelacionog suda u januaru ukinuta. Razlog za ukidanje kazne bilo je nedovoljno utvrđeno stanje uračunljivosti optuženog. Zatraženo je dopunsko psihijatrijsko veštačenje, a odbrana se tokom čitavog postupka pozivala na neuračunljivost Vilotića.
Ipak, veštaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu utvrdili su da je prilikom izvršenja dela Vilotić bio uraunljiv i svestan svog dela. Kako navode centralni mediji odbrana je tvrdila da se radi o “opasno bolesnoj osobi” i da je to što nije bio na lečenju na odeljenju propust lekara. Takođe su tvrdili i da je bio pod dejstvom tableta, što je toksikološki nalaz opovrgao.
Pre nego što je Ljubinki Popović prerezao vrat nožem, Vilotić je 2004. automobilom na pešačkom prelazu ubio sedamnaestogodišnju devojčicu, a drugu teško povredio. Vilotićeva majka nestala je 2010. godine i do danas se ne zna ništa o njoj.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa