26. jul 2018.26. jul 2018.
Dominacija Intergaja
“MEMORIJAL KRALjA ALEKSANDRA” OSVOJIO MERION

Dominacija Intergaja

Najvaljniji galopski događaj sezone završen je pobedom Meriona u vremenu 2:28,4. Pobedničko grlo prvo je kroz cilj prošlo sa češkim džokejom Martinom Lauberom u sedlu. Ovo je bilo drugo vreme ostvareno u “Memorijalu” od kada se održava u Šapcu.
Drugoplasirani je bio Rhett Buttler, treći Rabi, dok je četvrto mesto zauzeo Ornament.
Vlasnicima Merion, štali “Intergaj” iz Bijeljine ovo je četvrti uzastopni trijumf na “Memorijalu” na šabačkoj travi.
-Ova pobeda za nas predstavlja zadovoljstvo. Manje-više to je i prestiž, ali pre svega zadovoljstvo. Više da pobedimo nego da učestvujemo. Trka je bila dobra, bez ikakvih problema. Naš konj je išao odlično, džokej ga je dobro vodio. Dosta nam znače pobede na ovako velikim trkama, rekao je Slobodan Jovanović vlasnik “Intergaja”.
Merion je 2016. godine osvojio derbi u Mađarskoj. Pehar vlasniku pobedničkog grla predao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
-Šabac je opravdao poverenje i epitet grada sa dugom konjičkom tradicijom. To poverenje se ogleda u broju posetilaca koja dolazi da gledaju trke. Trka “Memiorijal kralja Aleksandra” sa pravom ima status najprestižnije u Srbiji i veliko uzbuđenje je vladalo pred start. Najvažnije je da je publika koja je došla u Šabac mogla da uživa u manifestaciji i trkama, rekao je Nemanja Pajić.
Iz start mašine izašlo je 12 trenutno najboljih srpskih trogodih i starijih grla. Drugi u cilju, Rhett Buttler potomak je slavnog Galilea, a ove sezone je imao dva trijumfa u Šapcu. Treći Rabi može se smatrati iznenađenjem, ove godine imao je jednu pobedu. Četvrtoplasirani Ornament orethodne dve godine osvajao je drugo mesto u “Memorijalu”, kaoi ove godine u trci “Ivanjdan”. Sa italijanskim džokejom Salvatoreom Sulasom važio je za jednog od favorita trke.
Neka od grla koja su ranije postizala zavidne rezultate ovog puta ostala su na začelju. Bi je tu desetogodišnji Ivo Džima, pobednik Srpskog trajal stejksa, dok je jednom u ovoj trci bio drugi, a jednom treći. Dosta se očekivalo i od IL de France, koji je prethodnih godina na “Memorijalu” uvek bio u plasmanu. Trčao je i Jaffy, pobednik Srpskog derbija 2016. godine. Bez plasmana su ostali i Argentario, Ogon, Sunshine Girl, Atila Trlić i Smiling.
“Memorijal kralja Aleksandra” trčan je 11. put u Šapcu. Prvi put, 2008. godine pobedio je Distant Charm štale “Potkovica Spaija”. Sledeće godine prva je bila Ella Mala štale “Antilop”. Dr Gile iz Ergele “Surčin” odneo je pobdeu 2010. godine. Artisto iz štale “Tešić” pobedio je 2011, a Nouvelle Rock beogradskog KK “Gorska tim” 2012. godine. Naredne dve godine “Memorijal” su osvajali stranci. Tahir Šesti, vlasnika Iva Serdara iz Hrvatske pobedio je 2013. godine i postavio rekord trke u Šapcu sa vremenom 2:28,0. Zanimljivo, u Serdarevom vlasništvu bio je i ovogodišnji pobednik Merion. Sledeće godine pobednik je došao iz Italije, Gracias a la vida, vlasnika Vitoria de Paskvalea. Posle toga usledila je dominacija “Intergaja” iz Bijeljljine. Golden Journey 2015, Sammy’s Njarrior 2016. i 2017. osvajali su “Memorijal kralja Aleksandra” u Šapcu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa