26. jul 2018.26. jul 2018.
Ispunjena očekivanja
ZADOVOLjNI I ORGANIZATORI I POSETIOCI

Ispunjena očekivanja

Iako je vreme ovog leta veoma promenljivo i kišovito, tokom dva dana Šabačkih konjičkih svečanosti vreme je bilo idealno. Zajedno sa odlično sređenom stazom stvoren je preduslov za sjajne rezultate, kao i za vrhunsko uživanje posetilaca.
Organizatori KK “Džokej klub Šabac” i Turistička organizacija Šapca mogu samo da budu zadovoljni, ali i da budu svesni obaveze da ovakav uspeh ponove i sledeće godine.
Direktor TOŠ Srđan Mitrašinović istakao je da se sve što nešto znači u svetu galopskog sporta šireg regiona proteklog vikenda našlo u Šapcu.
-Šabačke konjičke svečanosti i ove godine obeležila su nadmetanja najboljih i najboljih grla, što je na Šabački hipodrom dovelo veliki broj ljubitelja galopskog sporta. Pored uzbudljivih trka, od kojih je najveću pažnju privukao “Memorijal kralja Aleksandra”, za posetioce smo prirpemili i brojni propratni sadržaj. Igrala se zumba, paradirale su zaprege, među kojima je izabrana i najlepša. Voltižeri su nas ostavili bez daha demonstrirajući svoje veštine. Za ljubitelje ručnih radova i pomalo zaboravljenih zanata tu je bio i Bazar starih i umetničkih zanata. Nastavili smo i ove godine tradiciju predstavljanja ručno rađenih šešira i fascinatora, a svojim radovima se predstavila Nataša Filipović – NF hats. Kako šešir na hipodromu nije stvar mode nego obaveze izabrali smo i najšarmatnije, kako tradicija nalaže. Oko 10.000 posetilaca za dva dana dovoljan je dokaz da Šabački hipodrom sa pravom nosi epitet - mesto dobrih susreta, rekao je Mitrašinović.
Svaki trkački dan na Šabačkom hipodromu privuče 4.000 do 5.000 posetilaca. Dvodnevna manifestacija pored Šapčana, dovela je na hipodrom i brojne goste sa strane. Niko nije izrekao nijednu primedbu.
Tijana Janković Jevrić iz Beograda, fotograf i urednik jednog onlajn magazina dolazila je i ranije u Šabac, ali je prvi put bila na trkama. Pripala joj je i čast da bude član žirija za izbor najšarmantnije dame.
-Konjičke trke su mi interesantne, a došla sam na poziv prijatelja. Naravno, volim konje, jer ko ih ne voli. Lepo je ovde, a najzanimljiviji su mi ljudi. Impresivno je videti kako su se svi potrudili da se pristojno obuku i koliko su svi lepo raspoloženi, rekla je gošća iz Beograda.
Momčilo Jovović iz Novog Sada došao je sa porodicom. Takođe je ranije bio u Šapcu, ali prvi put na trkama.
-Ovde su me doveli prijatelji, ali i dobar marketing ovih Konjičkih svečanosti. Organizacija je dobra i sve je mnogo lepo. Jako smo zadovoljni i doći ćemo sigurno i sledeće godine. Volim konje. To su plemenite životinje koje svako treba da voli i ne znam nikog ko ih ne voli, kazao je Momčilo Jovović.
Sigurno da su ispunjena očekivanja i dobar provod najbolja preporuka da se Šabačke konjičke svečanosti posete i sledeće godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa